Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Postřelený Cabaňas je v kritickém stavu, v hlavě má stále kulku

Sport

  8:56
MEXICO - I po operaci má nejlepší paraguayský fotbalista roku 2007 Salvador Cabaňas stále v hlavě kulku, která mu tam uvízla při střelném zranění během pondělního přepadení. Lékaři se pokusili projektil vyjmout, ale neúspěšně. Hráč mexického celku América tak nadále zůstává v kritickém stavu, který je ale stabilní.

Salvador Cabaňas. foto: Reprofoto

Lékaři zatím nedokážou říct, zda je již mimo ohrožení života. "Nemůžeme zaručit, že jeho život již není v ohrožení," uvedl ošetřující lékař Ernesto Martinez podle agentury AP.

Devětadvacetiletý Cabaňas byl přepaden v pondělních ranních hodinách, když před odchodem z baru odešel na záchod. Manželka ho našla na zemi postřeleného poté, co ho šla hledat, když slyšela střelbu.

Policie okamžitě zadržela čtyři podezřelé osoby. Zatím se nepotvrdily informace o loupežném přepadení, protože se Cabaňasovi nic neztratilo. Policie se domnívá, že šlo spíše o hádku.

Podle prezidenta celku América Michela Bauera byl Cabaňas při převozu do nemocnice při vědomí a komunikoval s lékaři. "Byl zmatený a netušil, co se stalo. Pořád se ptal, kam ho vezou a proč," řekl Bauer mexické stanici Televisa.

Cabaňas se v dresu Amériky stal dvakrát nejlepším střelcem Poháru osvoboditelů, jihoamerické obdoby Ligy mistrů. Stálý člen reprezentace neměl chybět v nominaci na červnové mistrovství světa v JAR, kde se Paraguay utká ve skupině s Itálií, Novým Zélandem a Slovenskem. Do anglické Premier League se ho pokoušel získat trenér Sunderlandu Steve Bruce.

Autor: