130 let

Trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson | foto: ČTK

Doporučujeme

Potřebujeme nakopnout, ví Ferguson. United bude utrácet za hvězdy

Sport
  •   16:01
MANCHSTER/PRAHA - V pondělí si Manchesteru United zajistil dvacátý titul v anglické lize. A fanoušci i fotbalisté "Rudých ďáblů se po euforii z předčasného triumfu jen těžko soustředí na poslední zápasy soutěže. Jen trenér Alex Ferguson začíná myslet na příští sezonu, v níž by chtěl trofej obhájit. Dokonce už mluvil s americkými majiteli klubu, kteří mu dovolili v létě utrácet a přivést alespoň dvě věhlasné posily.

"Potřebujeme nakopnout, udržet si vysokou úroveň hráčů v týmu. V ideálním případě koupíme dva fotbalisty. A když se naskytne příležitost získat toho správného muže, nebudeme hledět na současný kádr a částku. Uděláme všechno, abychom ho získali," přiznal Ferguson. Manchesteru United v minulém roce zase zaznamenal zlepšení obratů, jeho dluhy se naopak zmenšují.

"Podařilo se nám také přilákat několik velmi atraktivních sponzorů. Tak snad nám to také umožní více utrácet a pořizovat kvalitnější hráče," doufá Ferguson.  Bulvární deník The Sun tvrdí, že anglický mistr hodlá uvolnit na posily astronomickou sumu 120 milionů liber (v přepočtu přibližně 3,6 miliardy korun).

Podle spekulací v britských médiích má slavný kouč zájem o kanonýra Roberta Lewandowského z Dortmundu, který ve středu nastřílel v semifinále Ligy mistrů čtyři branky Realu Madrid. Druhým často zmiňovaným cílem United je talentovaný záložník Porta James Rodríguez. Ze hry prý ale není ani hvězdný útočník Radamel Falcao z Atlétika Madrid. Někdy jsou dohady až tak daleko, že se z Realu Madrid vrátí Cristiano Ronaldo.  Z Old Trafford naopak mohou odejít Nani a Anderson. Klub je prý otevřený jakýmkoliv nabídkám.

Autor: Michal Hořejší