130 let
Bývalý fotbalista Sparty Tomáš Řepka

Bývalý fotbalista Sparty Tomáš Řepka | foto: ČTK

Potvrzeno. Řepka už není Sparťan

Sport
  •   10:39
ČESKÉ BUDĚJOVICE - Fotbalista Tomáš Řepka podpisem smlouvy definitivně stvrdil přestup do Českých Budějovic. Osmatřicetiletý stoper uzavřel kontrakt na rok a půl. Bývalý kapitán Sparty se hned po tiskové konferenci v Českých Budějovicích přesunul za týmem na soustředění do Frymburku na Českokrumlovsku.

"Jsem rád, že jsem tu šanci dostal. Budu se snažit to Budějovicím vrátit," uvedl Řepka. Zkušený stoper, jenž nastoupil ke 46 zápasům za reprezentaci, v prosinci předčasně skončil ve Spartě. Nejprve jednal s mistrovskou Plzní, ale ta nakonec Řepku neangažovala.

Hlavním důvodem prý bylo, že by nemohl zasáhnout do zápasů Evropské ligy s německým Schalke. Řepka poznamenal, že po jednání s Plzní chvíli uvažoval, že ukončí kariéru. "Byl jsem zklamaný a říkal si, že s fotbalem seknu. Ale pak se ozvaly Budějovice a viděl jsem novou naději," uvedl. S Českými Budějovicemi se pak během pár dnů dohodl na podmínkách smlouvy.

Jihočeši jsou v lize na 13. místě, na podzim inkasovali 32 gólů, což je nejvíc z celé soutěže. Mimo hru je navíc na delší dobu stoper Miloš Brezinský, který prodělal operaci kolena.

Řepka působil v minulosti v italské Fiorentině a anglickém West Hamu United. V české lize, v níž zatím nasbíral 292 zápasů a vstřelil 11 gólů, oblékne po Baníku Ostrava a Spartě dres třetího klubu.

Autor: ČTK