Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Potvrzeno, šlágr mezi Spartou a Plzní se neuskuteční. Viktoria kvůli covidu odkládá i duel se Zlínem

Utkání 3. kola MOL Cupu, Plzeň - Přepeře: domácí slaví gól. foto: ČTK

Praha - Ligová fotbalová asociace (LFA) odložila nejbližší dva prvoligové zápasy Plzně na hřišti pražské Sparty a doma se Zlínem. Západočeši jsou od středy v karanténě kvůli vysokému počtu nakažených koronavirem v týmu. LFA, která řídí profesionální soutěže, dnes o odložení utkání informovala v tiskové zprávě.
  14:56

Šestý celek tabulky měl šlágr 23. kola proti druhé Spartě, kterou vede bývalý dlouholetý plzeňský trenér Pavel Vrba, odehrát tuto sobotu. Duel Viktorie se Zlínem byl původně na programu v pátek 19. března. O náhradních termínech obou zápasů rozhodne LFA v nejbližších dnech.

Fotbalisté Plzně
Trenér Plzně Adrián Guľa.

Plzeň může izolace nařízená krajskou hygienickou stanicí mrzet o to víc, že svěřenci trenéra Adriana Guľy měli před soubojem s rivalem slušnou formu. Vyhráli poslední čtyři soutěžní utkání. Spartu v lize porazili pětkrát za sebou.

Kvůli covidu-19 už v této sezoně musela do karantény víc než polovina prvoligových celků a odložena byla řada zápasů. Problémy s koronavirem měly i další týmy, které ale do izolace nemusely.

Většina utkání se už dohrála, aktuálně jsou vedle dvou plzeňských duelů odloženy ještě dva zápasy Slovácka a jedno utkání Sparty. Letenští se vrátili z karantény a v úterý absolvovali dohrávku 21. kola s Příbramí (4:0), jejich souboj 22. kola v Jablonci ještě náhradní termín nemá.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!