Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Potvrzeno. Wenger podepsal s Arsenalem na dva roky a dostane 3 miliardy na nákupy

Sport

  15:49
LONDÝN - Trenérem fotbalistů Arsenalu podle očekávání zůstává Arséne Wenger, který dnes podepsal novou dvouletou smlouvu. Sedmašedesátiletý Francouz londýnský tým vede už od roku 1996, původní kontrakt mu končil v létě.

Manažer Arsenalu Arsene Wenger. foto: ČTK/AP

„Miluji tento klub a těším se na budoucnost s optimismem a nadšením. Chceme navázat na to, co se nám dařilo, a být všude silnější. Máme kvalitní tým, a když ho trochu posílíme, můžeme být ještě úspěšnější,“ řekl Wenger pro klubový web.

V uplynulé sezoně Arsenal, do jehož kádru patří i český brankář Petr Čech, poprvé skončil mimo nejlepší čtyřku tabulky na pátém místě a v příštím ročníku si zahraje pouze Evropskou ligu. V sobotu ale „Kanonýři“ získali Anglický pohár, když ve finále zdolali ligové šampiony z Chelsea 2:1.

Alexis Sanchez a Arsene Wenger.
Arsene Wenger má o čem přemýšlet.

V poslední době byl Wenger pod palbou kritiky části fanoušků, kteří požadovali trenérův odchod a vedle transparentů při zápasech zorganizovali i několik protestních akcí. Také proto francouzský kouč dlouho zvažoval, zda bude v klubu pokračovat.

Arsenal čeká na čtrnáctý anglický titul už od roku 2004 a dlouhodobě se trápí také v Lize mistrů. Letos skončil už v osmifinále, navíc po dvou debaklech 1:5 od Bayernu Mnichov.

„Našim cílem je vyhrát Premier League a další významné evropské trofeje. Nepřestaneme, dokud se nám to nepodaří. Arséne je nejlepší osobou, která nám k tomu může pomoci,“ uvedl majoritní vlastník Arsenalu Američan Stan Kroenke, který údajně poskytne Wengerovi zhruba 100 milionů liber (cca 3 miliardy korun) na letní posily.

Wenger získal s Arsenalem 16 trofejí. Třikrát vyhrál Premier League, sedmkrát Anglický pohár a šestkrát anglický Superpohár. Rodák ze Štrasburku na začátku trenérské kariéry vedl Nancy, Monako a Nagoju.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...