Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Přál si, aby Plzeň rozhodla v 90. minutě. Sen se Limberskému splnil

Sport

  14:13
PLZEŇ - Už dopředu hlásil: "Nejlepší by bylo vstřelit rozhodující gól v 90. minutě!" A scénář, který si plzeňský obránce David Limberský vysnil, se skutečně odehrál. "Povedlo se, lepší konec jsme si nemohli představit. Splnil se nám sen," smál se po rozhodujícím duelu Ligy mistrů proti CSKA Moskva, které Viktoria otočila v poslední čtvrthodině na 2:1.

Viktoria Plzeň - CSKA Moskva. Zleva David Limberský z Viktorie a Ahmed Musa z CSKA bojují o míč foto: Mafra - Michal ŠulaČTK

Gól, který poslal českého mistra do jarních bojů Evropské ligy, dal útočník Tomáš Wágner těsně před vypršením normální hrací doby. "Normálně moc nevěřím, že by mohl padnout rozhodující gól takhle na konci. ale dneska jsem tomu věřil do posledního okamžiku. Je to neskutečný pocit," říkal Limberský.

Panice prý nepropadal ani v 65. minutě, kdy šli hosté do vedení: "Nebylo to příjemné, ale nehodili jsme flintu do žita. Hráli jsme potom dost riskantně, mohli nás ztrestat. Ale neudělali to, dostali červenou kartu a my jsme se tlačili pořád dopředu. Hráli jsme vabank a krásně jsme to otočili v poslední minutě."

ČTĚTE TAKÉ

Vyloučení útočníka Dzagojeva v 67. minutě bylo podle Limberského klíčové: "Pomohlo nám to. Kdyby hráli celou dobu v jedenácti, tak bychom to měli o dost těžší. Oba jejich hráči se nechali vyloučit úplně zbytečně. Jejich první vyloučení nás nakoplo, i díky téhle červené kartě jsme to otočili."

"Je to náš zatím nejvydřenější postup, protože v předchozích dvou případech jsme si ho vlastně zajistili v předposledním utkání. Teď jsme to vybojovali v závěru posledního zápasu," podotkl třicetiletý reprezentant.

Prožíváme pohádku

Právě k české reprezentaci odchází po výhře nad CSKA trenér Pavel Vrba, jenž si v úterý užil báječnou rozlučku. "Říkal jsem mu, že to není ani možné. Je to neuvěřitelný pocit, málokterý scenárista by takový příběh napsal. Jsme plní úspěchů, ale nejspíš si to uvědomíme až po ukončení kariéry, protože to, co se děje v posledních čtyřech letech, je jedním slovem pohádka," zářil Limberský.

Radost má i z toho, že se Plzni podařilo vylepšit koeficient UEFA a zvýšit naděje na ukořistění 15. místa, jež zaručuje českým klubům dvě vstupenky do Ligy mistrů v sezoně 2015/16. "Hráli jsme za celý český fotbal, protože ten koeficient je na vážkách. Jsme rádi, že jsme pomohli k jeho vylepšení," prohlásil Limberský.

Česko nyní důležité 15. místo drží. Rumunsko na něj ztrácí 0,343 bodu, jenže rumunské kluby ještě čekají dva zápasy, díky nimž mohou Čechy přeskočit. Ovšem český koeficient mohou stále vylepšit Plzeň a Liberec, rumunské celky v evropských pohárech končí.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!