130 let

Hráči SK Slavia Praha se radují z gólu. | foto: ČTK

Pražské derby se blíží: Slavia bude bez Balaje, Eden už je vyprodaný

Sport
  •   16:18
PRAHA - Fotbalista Bekim Balaj své bývalé spoluhráče v derby trápit nebude. Albánský útočník v sobotu proti Spartě nastoupit nesmí. Brání mu dohoda klubů. Slavia bude postrádat i Nitrianského a dlouhodobé marody Mikulu, Mičolu, Vyhnala a Berkovce.

Slavia si Balaje pořídila v létě ze Sparty. Po nadějném startu do sezony,  kdy se gólově podílel na výhrách na Slovácku a s Libercem, však v poslední době spadl mezi náhradníky.

"Je to realita, kterou jsme věděli od začátku. Přestup se protahoval a my ho chtěli, tak jsme s touto podmínkou souhlasili. K fotbalu to patří stejně jako situace, kdy jsou hráči zranění nebo potrestaní," poznamenal slávistický trenér Miroslav Beránek.

Nitrianský byl v posledním zápase na Bohemians vyloučen po dvou žlutých kartách, takže vynechá jeden zápas. Dobrou zprávu je, že připraven bude důležitý záložník Karel Piták.

V sobotu se hraje 282. derby pražských "S", hlediště stadionu v Edenu je vyprodané. Na tribunách bude necelých devatenáct tisíc diváků. "Z bezpečnostních důvodů musí být kapacita snížena," poznamenal slávistický mluvčí Jiří Vrba.

Střelec gólu Slavie Bekim Balaj (třetí zleva) se raduje se svým spoluhráčem...

Slavia jde do nejslavnějšího utkání ligy z osmé příčky, na druhou Spartu ztrácí čtyři body. "Říká se, že derby nemá favorita. No, my do něj jdeme spíš v pozici outsidera. Ale hrajeme doma, takže se důkladně chystáme," poznamenal slávistický kouč.

Jeho tým byl ještě v srpnu v tabulce první, ale z posledních pěti zápasů čtyři prohrál a vypadl z domácího poháru. Vrchol zmaru potkal tým v minulém kole na Bohemians (0:2).

"Myslel jsem si, že do derby půjdeme v lepší situaci. Musíme si přiznat, že poslední výsledky a hra na Bohemce nás vůbec nepotěšily. Všechno jsme si rozebrali, hráči to viděli podobně jako trenéři, takže to je dobrý začátek nápravy," zdůraznil Beránek.

"Odhodlání a atmosféra v kabině, to je všechno v pořádku. Každý viděl, co nám na začátku sezony fungovalo. První zápasy jsme odehráli na hranici sebeobětování, bojovnosti, nasazení. Proti Spartě musíme hrát jako s Libercem,Ostravou nebo Plzní," doplnil kouč.

Autor: