Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Pražským 'S' se nelíbí způsob losování domácího poháru

Sport

  11:12
PRAHA - Odvěcí rivalové Slavia a Sparta zřejmě spojí své síly v boji proti pátečnímu losování Ondrášovka Cupu, který je postavil proti sobě už ve čtvrtfinále. Oba kluby zvažují i protest. Podle nich totiž losovoání porušilo regule poháru.

Petr Doležal, šéf fotbalové Slavie. foto: Jindřich Mynařík, Lidové noviny

Na webových stránkách obou týmů se objevilo stejné prohlášení. V pátek 4. prosince proběhlo losování čtvrtfinále Ondrášovka Cupu, které svedlo proti sobě dva nejlepší kluby minulé sezony Gambrinus ligy - Slavii a Spartu.

"Jsme velice nespokojeni se způsobem losu, při němž byly porušeny některé předpisy ČMFS a také rozpis soutěže poháru. V rozpisu soutěže se dle našeho názoru uvádí, že od osmifinále se losují herní dvojice, přičemž kluby jsou nasazeny podle úrovně soutěže a umístění v této soutěži. V rozporu s tímto pravidlem nebyly ve čtvrtfinále nasazeny Slavia, Sparta, Liberec a Olomouc.
Ve výsledku se tak již ve čtvrtfinálovém kole utkají dva nejlepší týmy uplynulého ročníku Gambrinus ligy, což považujeme za velmi nešťastný krok," komentují společně los Ondrášovka Cupu Dušan Svoboda ze Sparty a Petr Doležal za Slavii.

Oba kluby zvažují odvolání proti způsobu pátečního losu.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...