Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Před utkáním Bohemians nebylo možné kupovat vstupenky

Sport

  20:14
PRAHA - Počátek dnešního fotbalového utkání Bohemians Praha a vršovického klubu Bohemians 1905 provázela nervózní atmosféra. Pořadatelé totiž před utkáním na Strahově zavřeli většinu pokladen, takže se fanoušci hostů, kteří měli velkou převahu, nemohli včas dostat do hlediště.

Pochod příznivců Bohemians 1905. foto: ČTK

 Obě znesvářené strany pro to mají diametrálně odlišná vysvětlení.

"Pokladny se otevřely až pět minut po začátku utkání," řekl ČTK ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl. Podle něj pořadatelé uzavření pokladen vysvětlovali tím, že už neměli lístky, pak je ale údajně našli. "To jsou vekslácké manýry, které přesně odpovídají majitelům Střížkova," řekl k dění u pokladen Přibyl.

Sportovní ředitel domácích Josef Jícha však novinářům prezentoval jinou verzi. "Brány jsme zavřeli hodinu před zápasem, kdy fanoušci ve žlutém vystříkali kasrem pokladny. Pokladní museli prostory opustit a byli ošetřeni záchranou službou. Hostující fanoušci navíc prorazili bránu a vtrhli na stadion. Čekalo se na policii, a proto byly ty zmatky," řekl Jícha.

Situaci se zavřenými pokladnami se podle Přibyla snažil na hlavní tribuně řešit i předseda Českomoravského fotbalového svazu Ivan Hašek. Vedení obou klubů mělo v týdnu s ČMFS schůzku, na níž se kluby ohledně dnešního utkání dohodly na určitých pravidlech, která však podle Přibyla střížkovští Bohemians nedodrželi.

Příznivci hostí, kteří se marně snažili koupit si lístek, si stěžovali na přístup pořadatelů s tím, že jim nebyli schopni dát žádné informace, ani nebyli ochotní s nimi komunikovat. Před fanoušky, kteří po nich požadovali vysvětlení, prý utíkali.

Problémy se vstupenkami začaly už ve čtvrtek, kdy střížkovský klub stanovil vstupné na 300 korun, i když měli dosud všichni fanoušci vstup zdarma. Podle serveru iDnes.cz přitom klub svým příznivcům v sobotu rozdával lístky zadarmo.

Fanoušci vršovického týmu chystají žalobu a chtějí se obrátit na Českou obchodní inspekci kvůli porušení hospodářské soutěže. Podle směrnic FIFA a UEFA je zakázáno stanovovat rozdílné ceny do podobných sektorů pro domácí fanoušky a příznivce hostů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!