Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Představte si to: Dovolíme Spartě druhé místo?

Evropa

  20:14
PRAHA - Mám sen. Už dlouho, přinejmenším od prvního jarního kola. Hraje se poslední ligové utkání, o tom, že titul je v jediných správných rukou, není již pochyb a chlapci v červenobílých dresech právě rozhodují na hřišti, zda do předkola Ligy mistrů pošlou Spartu nebo (třeba) Liberec.

Slavia vyhrála nad Budějovicemi. foto: ČTK

Těm, kteří ještě zcela nedávno s oblibou skandovali na adresu naší krásné Slavie „věčně druhý“, se nervozitou potí nejen ruce a úpěnlivě vzhlíží k Edenu, zda jim to druhé místo dovolíme. Vím, je to zlé, ale člověk je od pádu do prvotního hříchu tvor se sklonem ke zlu; a navíc - představte si to! 

Zdá se tedy, že některé krásné sny se skutečně mohou plnit. Zbývá jen, aby se naši borci zařídili podle známého přísloví: Co můžeš udělati na Žižkově, neodkládej do Teplic.

Netřeba se také bát, že by po rozhodnutí boje o titul nebyla v českém fotbale žádná zábava. Naopak: Franta „Olejíček“ Straka s dalším nezaměstnaným převezmou nároďák, příbramský padrino Starka (ano ten!) rozjíždí kampaň „Fotbal proti zločinu“ a dostane na to peníze z EU. To nevymyslíš...

Autor (40) je tradicionalista ctící víru otců a zásadu, že krev není voda, i pokud jde o fotbal a věrnost Slavii.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!