Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Přejmenoval se na Torrese. Nyní si fanda Liverpoolu rve vlasy

Sport

  18:30
LIVERPOOL/PRAHA - Udělal chybu, za kterou nyní sklízí posměch a sám si musí drbat hlavu. Kdo? Shaun McCormack, věrný příznivec Liverpoolu, nejúspěšnějšího ostrovního celku historie. Nechal se totiž oficiálně přejmenovat na Fernanda Torrese. Španělského útočníka "Reds", který ovšem v pondělí přestoupil do Chelsea.

Fanoušek Shaun McCormack. foto: Reprofoto

Chtěl být kreativní a vyjádřit svoji věrnost oblíbenému klubu. Místo toho je ale tak trochu za hlupáka. A musí si pořádně v duchu nadávat. Angličan Shaun McCormack, šestřicetiletý otec dvou dětí a věrný příznivec Liverpoolu. Přemýšlel jak nejlépe vyjádřit svou oddanost milovanému klubu.

Rozhodl se, že si změní jméno po největším ofenzivním esu týmu - Fernandu Torresovi. "Chtěl jsem být originální," řekl ke svému kroku. Zašel na matriku, jméno Fernando Torres má v rodném listě, občance, musel jej změnit i například na bankovních účtech. "Je to splněný sen. Vím, že Fernando nemá nejlepší sezonu, ale pro mě je pořád nejlepším útočníkem planety," zářil s novým rodným listem.

Fanoušci Liverpoolu pálí dres Torrese.

Teď se ale musí proklínat a je jasné, že úředníci jej uvidí v krátké době znovu s dalším žádností o změnu jména. Španělský goelador totiž v pondělí za rekordních 50 milionů liber odešel do Chelsea a když prohlásil, že konečně hraje ve velkém klubu, většina fanoušků Liverpoolu začala pálit rudý dres s číslem 9.

Možná měl McCormack zauvažovat o jiné změně jména. Prvotně jej napadl Steven Gerrard, kapitán a ikona celku, která několikrát i v dobách nejhorších odchod z Liverpoolu odmítla. Šance na to, že mu jméno zůstane déle než pár měsíců by byla určitě větší...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!