Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Překvapený Ferguson: Z Neuera jsme šíleli

Sport

  10:41
GELSENKIRCHEN/MANCHESTER - Pokud si brankář Manuel Neuer chtěl vybojovat angažmá v Manchesteru United, nemohl si v úvodním semifinálovém duelu Ligy mistrů s tímto soupeřem vést lépe. Fotbalisté Schalke sice v úterý prohráli 0:2, ale německý reprezentační brankář byl hlavní hvězdou zápasu. Trenér United Alex Ferguson dokonce prohlásil, že lépe proti jeho týmu nikdo nechytal a že Neuer jeho hráče frustroval.

Manuel Neuer a Alex Ferguson. foto: Reuters

Jestli má Schalke nějakou naději na postup, tak jen Neuerovou zásluhou. Pokud by United vyhráli 6:0, nikdo by se nedivil, jelikož Schalke v obraně zcela propadlo. To se potvrdilo i u gólů Giggse a Rooneyho, kteří byli před Neuerem zcela sami a měli tak klid na zakončení.

"Naše pozice teď není nejlepší, ale stále je šance. Mohlo to být mnohem horší a jen Manuelovi můžeme děkovat za to, že to už v poločase nebylo o čtyři branky. Potvrdil, že patří mezi světovou brankářskou extratřídu," pochválil svého gólmana trenér Schalke Ralf Rangnick. Jeho trenérský protějšek Ferguson prý už viděl na svých hráčích frustraci z toho, že nedokážou Neuera překonat.

"Pak dal ale Chicharito gól z ofsajdu, a to zřejmě ukázalo hráčům, že i Neuer je překonatelný, a dodalo jim to sílu nakonec góly vstřelit," míní Ferguson. "Řekl bych, že to byl nejlepší brankářský výkon, jaký jsem proti svému týmu viděl," dodal. Neuer si tak udělal nejlepší reklamu na to, aby se o něj kluby v létě přetahovaly. Sám už oznámil, že v Schalke neprodlouží smlouvu a hodlá tým, v němž vyrůstal, po sezoně opustit.

Manuel Neuer v akci.

Mezi největší zájemce o jeho služby patří Bayern Mnichov a právě Manchester United, který shání náhradu za Edwina van der Sara, jenž míří do důchodu. Ferguson však připouští, že Neuer zřejmě zamíří do Bayernu. "Tím jsem si téměř jistý," přiznal skotský trenér. Ovšem Neuerův úterní výkon ho zřejmě přesvědčí k tomu, aby o německého gólmana ještě bojoval. Sám Neuer však považuje Fergusonovu chválu za přehnanou, jelikož jeho výkon nevedl k dobrému výsledku.

"Hlavní je, že jsem dostal dva góly a prohráli jsme. Odvetu ještě nevzdáme, ale výsledek hovoří celkem jasně. Začali jsme s velkým respektem k soupeři, ztráceli jsme míče a špatně jsme bránili. Teď už to budeme mít hrozně těžké. Bude to chtít zázrak," zhodnotil Neuer pro klubový web. Trenér Rangnick však stále věří v postup. "Proti Interu Milán jsme už ukázali, že umíme dávat góly i venku. Manchester je sice jiná úroveň než Inter, ale pokud zahrajeme na hranici našich možností, stále můžeme doufat," řekl Rangnick.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...