Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Premier League by se mohla hrát bez diváků i celou příští sezonu, tvrdí BBC

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola a Fernandinho foto: Reuters

Londýn - Anglický fotbal se podle BBC připravuje na možnost, že by se kvůli pandemii nového typu koronaviru musel dohrávat bez diváků nejen zbytek této sezony, ale dokonce i celý příští ročník. Podle předsedy národní asociace Grega Clarkea je nemyslitelná představa, že by se fanoušci v blízké době vrátili na stadiony.
  16:34

„Skutečnost je taková, že nevíme, jak se věci vyvinou. Ale fotbal si bude muset na nějakou dobu zvyknout na zásadní změny. Je těžké si představit, že se v blízké době vracejí na stadiony davy fanoušků,“ citovala Clarkea BBC.

Podle ní se vedení anglického fotbalu začalo vážně zabývat variantou, že by se bez diváků musela hrát i celá příští sezona. „Stavíme různé scénáře, kterými bychom mohli pandemii čelit,“ uvedl Clarke.

Kouč Manchesteru City Pep Guardiola a Fernandinho
Manchester City nestačil v městském derby na United

Velká Británie patří k zemím, které pandemie nemoci covid-19 postihla nejhůře. Premier League byla stejně jako další soutěže přerušena v březnu, po nekompletních 29 kolech vede tabulku Liverpool s náskokem 25 bodů před Manchesterem City. Vedení soutěže uvažuje, že nejslavnější ligu na světě dohraje na neutrálních hřištích bez diváků.

Autor: