130 let

Midtjylland musel na úvod Ligy mistrů skousnout debakl. | foto: Reuters

Přemožitel Slavie schytal na úvod LM debakl. Atalanta nám dala lekci, řekl trenér Priske

Sport
  •   13:03
Herning - Trenér fotbalistů Midtjyllandu Brian Priske označil debakl 0:4 s Atalantou Bergamo při premiéře v hlavní soutěži Ligy mistrů za velkou lekci. Kouč dánského týmu, který v kvalifikačním 4. předkole vyřadil pražskou Slavii, litoval laciných gólů darovaných italskému favoritovi.

Midtjylland ztratil domácí zápas už v úvodní půli, kdy mezi 26. a 42. minutou třikrát inkasoval. „V prvním poločase mi chyběla odvaha, agresivita a síla v soubojích, které obvykle máme. Trvalo 44 minut, než jsme měli první přímý kop. Atalanta byla lepším týmem a dala nám lekci v tom, jak by se silový fotbal měl hrát,“ citovala Priskeho dánská média.

Midtjylland musel na úvod Ligy mistrů skousnout debakl.
Midtjylland musel na úvod Ligy mistrů skousnout debakl.

„Úvodní desetiminutovka z naší strany vypadala dobře, ale pak jsme začali dělat příliš mnoho chyb, hlavně s míčem. To si proti takovým soupeřům nemůžete dovolit, protože se dostanete do problémů. Atalanta některé góly vstřelila úplně bez námahy,“ doplnil bývalý dánský reprezentant.

Zvláštní doba. Podle Tvrdíka trénovali se soupeřem Slavie i pozitivně testování hráči

Ocenil italského protivníka, který v minulé sezoně při své premiéře v Lize mistrů došel až do čtvrtfinále a patří k nejofenzivnějším týmům v Evropě. Ale i Bergamo shodou okolností debutovalo v elitní soutěži porážkou 0:4, kterou loni utrpělo na stadionu Dinama Záhřeb. 

„Je jasné, že jsme narazili na opravdu silné mužstvo. Věděli jsme, že Atalanta bude těžký úkol. Ochutnali jsme, co znamená být v Lize mistrů a jak obrovskou kvalitu tato soutěž nabízí. I ty nejmenší chyby jsou potrestány,“ prohlásil třiačtyřicetiletý Priske.

„Hrajeme Ligu mistrů poprvé a hráči jsou pod velkým tlakem. Srdeční frekvence je o 10 až 20 tepů vyšší, takže rozhodnutí nebývají vždy správná,“ dodal trenér Midtjyllandu, jehož svěřence ve druhém utkání skupiny D příští úterý čeká Liverpool.

Autor: ČTK