Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Přestřelka ve Slavii. ‚Ať Tvrdík dementuje svá slova,‘ vyzývá Šimáně

Sport

  13:00
PRAHA - Spory ve vedení fotbalové Slavie gradují. Odstupující předseda představenstva Jiří Šimáně vyzval Jaroslava Tvrdíka, aby odvolal informaci, že za rezignací byl spor o trenéra Dušana Uhrina. Dokud tak zástupce většinového vlastníka neučiní, odmítá se s ním setkat.

Jiří Šimáně foto:  Michal Šula, MAFRA

Neshodl se s Číňany. Šimáně rezignoval na post předsedy představenstva Slavie

„Požádal jsem Jaroslava Tvrdíka o okamžité dementi jeho informace, že za mou rezignací byl spor o Dušana Uhrina,“ uvedl Šimáně pro Lidovky.cz.

A dodal: „Dokud Jaroslav Tvrdík nebude tato slova dementovat, tak se s majoritním vlastníkem nesetkám.“

Víc se Šimáně k aktuální situaci ve Slavii vyjadřovat nechce - v pondělí ještě vydal oficiální prohlášení, ve kterém naznačil spory ve vedení klubu. Žádost o rozhovor (zatím) odmítá.

Zleva prezident Slavie Jiří Šimáně a místopředseda dozorčí rady Jaroslav Tvrdík...
Prezident fotbalové Slavie Jiří Šimáně vystoupil 11. února v Praze na tiskové...

To, že „spor o stávajícího trenéra Uhrina“ byl jedním z hlavním důvodů Šimáněho rezignace, uvedl Tvrdík v pondělí navečer.

„Rezignaci jsem našel v 15 hodin v mailu. Uvedený jsou dva důvody, jedním z nich je potvrzení Dušana Uhrina,“ uvedl Tvrdík, jenž minulý týden zveřejnil, že kouč Uhrin je pro nejbližší rok neodvolatelný.

Chtěl přivést trenéra Jarolíma a ředitele Nezmara. Tvrdík to však Šimáněmu zamítl

Šimáně a Tvrdík měli ještě před rezignací naplánovanou schůzku na úterý. Ta se však zřejmě neuskuteční. Reakci zástupců čínské společnosti CEFC, která je 60% majitelem Slavie (Šimáně vlastní 40 %), redakce zjišťuje.

Ze Šimáněho slov vyplývá, že hlavním důvodem rezignace nebyl rozdílný názor na trenéra Uhrina. Zároveň však nerozporoval informace serveru Lidovky.cz, že si pro další sezonu vysnil jiné sportovní vedení, pokud by aktuální ročník nedopadl podle představ.

Už minulý týden zněly v kuloárech informace, že pozice trenéra Dušana Uhrina a sportovního ředitele Josefa Jinochova nejsou pevné a místo nich chtěl Šimáně přivést Karla Jarolíma a Jana Nezmara.

Autoři: