Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Přestup roku. Fábregas podepsal v Barceloně na 5 let

Sport

  13:42
BARCELONA - Španělský fotbalista Cesc Fábregas se definitivně stal hráčem Barcelony. V katalánském klubu dnes prošel lékařskou prohlídkou a podepsal smlouvu na pět let. Arsenal za něj vyinkasuje podle španělských médií 40 milionů eur (asi 973 milionů korun).

Fabregas se Barceloně upsal na pět let. foto: ČTK

"Cesc dnes úspěšně absolvoval zdravotní prohlídku a vyčerpávající test fyzické zátěže. Poté podepsal pětiletou smlouvu," stojí v prohlášení Barcelony. "Všechny testy dopadly k naší spokojenosti," uvedl klubový lékař Ricard Pruna.

ČTĚTE TAKÉ

Čtyřiadvacetiletý Fábregas se tak po osmi letech v Arsenalu vrací do klubu, ve kterém vyrůstal jako vrstevník nejlepšího fotbalisty světa Lionela Messiho. Na rozdíl od Argentince na Nou Campu nepodepsal profesionální smlouvu a zamířil do Arsenalu.

Fabregas se Barceloně upsal na pět let.

V Londýně se zařadil mezi největší hvězdy a v roce 2008 zdědil po Williamu Gallasovi kapitánskou pásku. Stal se také blízkým přítelem českého záložníka Tomáše Rosického. Celkem za Arsenal odehrál 303 ligových zápasů a vstřelil 57 gólů.

Na kontě má tituly mistra Evropy a světa se Španělskem. V národním týmu však dělal většinou jen náhradníka Xavimu a Andrési Iniestovi, s nimiž se nyní potká v Barceloně. Trenér Pep Guardiola se pokusí najít herní systém, který by umožňoval nasazení všech tří tvořivých záložníků.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!