130 let
Jablonec - Sparta (Tomáš Řepka)

Jablonec - Sparta (Tomáš Řepka) | foto: ČTK

Přestup sezony? Plzeň se zajímá o Řepku

Sport
  •   19:47
PRAHA - Dlouholetý lídr a kapitán fotbalové Sparty Tomáš Řepka by v lednovém přestupním termínu mohl posílit Plzeň. Vedení úřadujících českých mistrů prý zjišťuje, za jakých okolností by mohlo angažovat obránce, který na konci prosince na Letné skončil. Plzeň o Řepkovi uvažuje kvůli tomu, že stoperovi Viktorie Davidu Bystroňovi hrozí až dvouletý zákaz činnosti za pozitivní dopingový test.

"Ano, Tomáš Řepka je jednou z možných alternativ, pokud by byl David Bystroň opravdu potrestán. Moc si přeju, aby to tak nebylo, ale musíme být také připraveni na náhradní možné řešení, abychom pak nejednali unáhleně," řekl dnes ČTK generální manažer Viktorie Adolf Šádek.

Bystroň neprošel dopingovou kontrolou po listopadovém utkání Ligy mistrů proti Borisovu, kdy v jeho moči byly podle UEFA zjištěny stopy po některém ze zakázaných stimulantů. Bystroň i Plzeň teď s napětím čekají na analýzu B vzorku. Pokud by test přinesl stejný výsledek, Bystroň by zůstal mimo hru. Verdikt se má klub dozvědět 10. ledna.

Proti Schalke s Řepkou?

"Nechci a ani nemůžu předjímat výsledek, ale ta hrozba tady prostě existuje a my nemůžeme sedět s rukama v klíně. Proto máme vytypované hráče, kteří na post stopera přicházejí do úvahy. Chceme být nachystaní na situaci, která může nastat," řekl Šádek. "Už 16. února hrajeme zápas Evropské ligy se Schalke, pak začíná jarní část ligy, tedy samé důležité zápasy. A nemůžeme nic podcenit," dodal Šádek.

Sportovní úsek Viktorie má v nejbližších dnech rozhodnout, který z vytypovaných obránců by mužstvo mohl posílit. Velké slovo při konečném verdiktu bude mít kouč Pavel Vrba, který se po dovolené v Plzni objeví v úterý. O den později Západočechům začne zimní příprava.

ČTĚTE TAKÉ

"Názor trenéra Vrby bude samozřejmě velmi důležitý, povedeme širší diskusi, který z hráčů by nám mohl opravdu pomoci a pak rozhodneme o dalším postupu," uvedl Šádek. V zákulisí se mluví o tom, že Plzeň uvažuje také o angažování svých odchovanců, kteří momentálně působí v jiných klubech - Václava Procházky (Mladá Boleslav) a Michala Smejkala (Teplice). Ti také nastupují jako střední obránci.

Kdyby Řepka opravdu na západ Čech zamířil, byla by to velká senzace. Ještě v minulé sezoně vedl Spartu do souboje o titul právě s Plzní, která nakonec slavila premiérový mistrovský primát.

Poté, co se na konci minulého roku Sparta s Řepkou rozešla, poohlíží se zkušený hráč po novém angažmá. Přestože Řepka právě dnes oslavil osmatřicáté narozeniny, končit kariéru nehodlá a podle svých slov by rád pokračoval v některém z českých klubů, protože s přítelkyní Vlaďkou Erbovou očekávají přírůstek do rodiny. Řepka je prý také v hledáčku Českých Budějovic.

Autor: ČTK