Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Přetahovanou o nejlepšího střelce Ligy mistrů Haalanda vyhrál Dortmund

Erling Braut Haaland slaví branku v Lize mistrů. foto: Reuters

dortmund - Přetahovanou evropských velkoklubů o norský fotbalový talent Erlinga Haalanda vyhrála Borussia Dortmund.
  15:45

Záložník Vidal zažaloval Barcelonu kvůli bonusům, chce odejít do Interu

Devatenáctiletý útočník přestoupil ze Salcburku do týmu německého vicemistra a podepsal smlouvu do června roku 2024. Borussia za něj podle médií zaplatila zhruba 20 milionů eur (509 milionů korun).

Haaland je jednou z evropských hvězd podzimu. V šesti zápasech Ligy mistrů vstřelil osm gólů a ve čtrnácti utkáních rakouské ligy se trefil šestnáctkrát. V Rakousku byl před Vánoci vyhlášen nejlepším fotbalistou roku.

O rodáka z Leedsu, jenž má na kontě dva zápasy za seniorskou reprezentaci Norska, měly údajně zájem mimo jiné Manchester United, Juventus Turín či německý podzimní mistr Lipsko.

„Měl jsem několik rozhovorů s vedením Dortmundu a od začátku jsem věděl, že chci přestoupit sem. Nemůžu se dočkat, až to začne a zahraju si tady v té neuvěřitelné atmosféře před 80.000 diváky,“ řekl syn někdejšího fotbalisty Nottinghamu Forest, Leedsu United a Manchesteru City Alfa-Ingeho Haalanda.

„Má ohromný čich na góly a úžasnou rychlost. Jsme si jistí, že se u nás bude dál rozvíjet. Je mu teprve devatenáct a je teprve na začátku velmi slibné kariéry,“ řekl o nové posile sportovní ředitel Borussie Michael Zorc.

Erling Braut Haaland slaví se svým týmem další branku v LM.
Haaland oslavuje branku do sítě Genku.

Haaland, jenž dal na podzim za Salcburk čtyři hattricky, se připojí k týmu Dortmundu na začátku ledna na soustředění v Marbelle.

Autor:

FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika
FOR KIDS by měl být zážitkem pro celou rodinu, říká Monika

Monika Pavlíčková (35 let) je maminkou dvou dcer, sedmileté Terezy a čtyřleté Laury, a zároveň také manažerkou obchodního týmu společnosti ABF,...