Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Prezident Bayernu se opřel do UEFA, Ribéryho trest je přísný

Sport

  14:26
BERLÍN - Prezident Bayernu Mnichov Uli Hoeness zkritizoval Evropskou fotbalovou unii UEFA. Nelíbí se mu, jakým způsobem potrestala záložníka Francka Ribéryho za červenou kartu. Francouzský fotbalista dostal třízápasový distanc a poté, co bavorský klub neuspěl s odvoláním, přijde o finále Ligy mistrů s Interem Milán.

Franck Ribéry ničí kotník Lisandra a vidí červenou kartu od sudího Rosettiho. foto: Reuters

"V UEFA je příliš mnoho Italů, kteří hájí svoje zájmy. Rozhodčí, který Ribéryho vyloučil, byl Ital a mnoho vlivných lidí v unii jsou Italové," citovala dnes Hoenesse agentura DPA. "Není tam jediný Němec. Tam se morální podpory nedočkáte," dodal.

Ribéryho vyloučil italský sudí Roberto Rosetti v prvním semifinálovém duelu proti Lyonu za faul na útočníka Lisandra Lópeze. Od UEFA, v jejímž výkonném výboru mimo jiné zasedá předseda německého svazu Theo Zwanziger, dostal mnichovský středopolař třízápasový trest.

Bayern se při odvolání snažil o to, aby jeho opora dostala pouze tradiční jednozápasový trest za vyloučení, který si hráč už odpykal ve vítězné odvetě. Když bavorský klub neuspěl, uvedl, že zvažuje odvolání k mezinárodní sportovní arbitráži CAS.

Autor:

2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč
2. týden: Vyhrajte dobroty pro batolata v hodnotě 3 466 Kč

Zúčastněte se volby jména roku 2024 a správně odpovězte na soutěžní otázku.