Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

Prezidentovi AC Milán se nelíbí plán na rychlé dohrání poháru: ‚Těžko to dokončíme‘

Zklamaní hráči AC Milán. foto: Reuters

Řím - Prezident AC Milán Paolo Scaroni se vyslovil proti plánu zahájit italský fotbal po koronavirové pauze rychlým dohráním poháru. Čtvrteční návrh ministra sportu Vincenza Spadafory, podle nějž by se o víkendu 13. a 14. června odehrály semifinálové odvety a 17. června finále, označil za přinejmenším diskutabilní.
  12:03

Zlín přišel o ikonu. Nečekaně zemřel bývalý obránce Švach, bylo mu 47 let

Hráče AC Milán čeká semifinálová odveta na hřišti Juventusu, druhou dvojici tvoří Neapol a Inter Milán. „Chápeme, že chtějí fanouškům na začátek nabídnout kvalitní zápasy. Ale ze sportovního hlediska je sporné chtít dohrát tak důležitou soutěž takhle rychle, dvěma zápasy ve třech dnech. Navíc po tak dlouhé pauze,“ řekl Scaroni agentuře ANSA.

Zatím není jasné, kdy se semifinálové odvety odehrají. Neapol bude doma proti...
Ani druhé semifinále Italského fotbalového poháru se kvůli šíření nového typu...

Podle listu Gazzetta dello Sport nesouhlasí s ministrovým návrhem ani Inter a Juventus.

Liga by měla znovu začít v sobotu 20. června, dnes bude vedení Serie A jednat o termínech. Klubům zbývá odehrát 12 až 13 utkání, v čele tabulky je obhájce titulu Juventus o bod před Laziem.

Nepotvrdily se původní zprávy médií, že se fotbalové federaci ve čtvrtek podařilo dojednat s vládou zkrácení dvoutýdenní karantény celého mužstva v případě pozitivního testu. To vzedmulo další vlnu obav, že se liga nedohraje.

„Pokud tohle nezmění, opravdu to těžko dokončíme. Testy se provádějí každé čtyři dny, nevěřím tomu, že bychom neměli ani jeden pozitivní případ,“ řekl trenér Parmy Roberto D’Aversa.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!