Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Plzeň hlásí další výbuch, tentokrát proti Jablonci. Příbram po výhře opustil poslední místo

Pavel Bucha z Plzně po zápase. foto: ČTK

Plzeňští fotbalisté dál tápou, nezvládli čtvrté utkání po sobě. V 11. kole první ligy prohospodařili dvoubrankové vedení a Jablonci podlehli 2:3. Obnovená premiéra kouče Jarolíma na lavičce Mladé Boleslavi dopadla remízou v Opavě (2:2).
  17:55

Plzeň je v problémech, od začátku listopadu, kdy si poradila se Spartou (3:1), čtyřikrát nezvítězila. Ve třech případech čelila protivníkům, které měla porazit. Jenže nedala gól Zlínu (0:1), Českým Budějovicím (0:0) ani Karviné (0:1).

Proto když už se proti Jablonci konečně zase prosadila, zdálo se, že krize je pryč. Po dvanácti minutách se trefil Bucha, chvíli před přestávkou zvýšil vedení Beaguel.

Fotbalová FORTUNA:LIGA - 11. kolo:

České Budějovice - Karviná 1:1 (0:1),

Opava - Mladá Boleslav 2:2 (2:1),

Příbram - Zlín 1:0 (0:0),

Pardubice - Brno 2:1 (0:0),

Teplice - Olomouc 1:1 (0:1),

Jablonec - Plzeň 3:2 (0:2).

Jenže domácí se nevzdali a po změně stran dokonali znamenitý obrat na 3:2. Dva ze tří gólů vstřelili střídající Doležal s Ladrou, které naštvaný kouč Rada poslal do druhé půle. Dobrý tah.

„O poločase jsem musel zvýšit hlas. Udělali jsme tři změny, pro které jsem byl rozhodnutý už v konci poločasu. Zabralo to, hráči to oživili,“ liboval si Rada. „Dali jsme tři góly za poločas Plzni, musím před hráči smeknout. Takový obrat se povede třeba jen jednou za sezonu.“

Jablonec tak zvítězil počtvrté za sebou a v neúplné tabulce přeskočil Spartu. Ta si může druhou příčku vzít zpátky v neděli, nastoupí na hřišti Slovácka. Program 11. dějství uzavře Slavia s Libercem.

Vítězství si v sobotu připsaly také Pardubice a Příbram. Druhý jmenovaný celek proti Zlínu (1:0) natáhl sérii bez porážky na čtyři duely a odpoutal se ode dna, na Brno s Opavou má tříbodový náskok. 

Pardubice v souboji nováčků zdolaly Brno 2:1 a potvrdily, že v azylu v Ďolíčku se jim daří. Neprohrály tam totiž ani šestý ligový zápas. Z celkových 18 bodů získaly „doma“ 14.

Poslední Opava byla blizoučko třem bodům, jenže Tiehi v nastaveném čase za stavu 2:2 neproměnil pokutový kop. A tak obnovená premiéra trenéra Karla Jarolíma na mladoboleslavské lavičce přinesla bod.

Zleva Patrik Slaměna ze Zlína a Filip Zorvanz Příbrami
Jean-David Beauguel z Plzně po zápase.

„Brzy jsme vedli a jen vlastními hloupostmi jsme Opavu vrátili zpátky do hry. U obou gólů domácích jsme nebyli dostatečně důslední,“ konstatoval Jarolím. „Hráči na mě ale udělali dobrý dojem, mužstvo je charakterově v pořádku.“

Páteční předehrávka byla úspěšnější pro ostravský Baník, který doma zdolal Bohemians 1:0 díky trefě Adama Jánoše.

Domácím, kteří se po změně stran navzdory přesilovce převážně bránili, pomohlo i vyloučení Tomáše Necida, jenž od sudího Deneva obdržel dvě přísné žluté karty. Hlavní arbitr navíc mimo jiné přehlédl držení Azackého na Keitu v pokutovém území. 

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!