Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Příbram zdolala klokany, zvítězil i Liberec

Sport

  18:09
LIBEREC - Fotbalisté Bohemians 1905 si ve 13. kole první ligy vybrali černý den v obraně a prohráli 0:3 v Příbrami. Na vítězství čekají už čtyři zápasy. O výhru Příbrami se góly zasloužili Zdeněk Koukal a Daniel Tarczal, kteří dnes shodně nastoupili k jubilejnímu 100. ligovému utkání, a v závěru Matěj Štochl. Příbram potvrdila, že patří k nejofenzivnějším týmům v lize a skórovala ve dvanáctém z dosavadních třinácti kol. V tabulce se dotáhla o bod právě za Bohemians.

Příbram. foto: ČTK

Pražský celek měl problémy se složením obrany, kde chyběli oba stabilní stopeři Lukáš s Niklem. Do středu se stáhl levý bek Žižka, ovšem i jeho vinou byla defenziva "klokanů" hodně děravá. Příbram si jen za první půli vytvořila šest velkých šancí.

Tu první měl po deseti minutách Koukal, ale z hranice vápna mířil mimo. Hosté odpověděli šancí Moravce, kterého zblízka vychytal brankář Hruška, ale to bylo ze strany Bohemians na dlouho vše. Přispělo k tomu i nucené odstoupení zraněného Budínského, místo kterého se do středu zálohy stáhl útočník Škoda. Na nezvyklém postu se mu příliš nedařilo a záloha hostů vypadla ze hry.

Příbram - Bohemians 3:0

Branky: 37. Koukal, 48. Tarczal, 80. Štochl. Rozhodčí: Ardeleánu - Pelikán, Marek. ŽK: Cseh (Bohemians). Diváci: 3326.

Příbram: Hruška - Štochl, Hejda, Krejčí, Divíšek - Valenta (68. P. Pilík), Tarczal, T. Pilík (86. Mašek), Koukal, Pleško (76. Papšys) - Wágner. Trenér: Vavruška.

Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Cseh, Žižka, Růžička - Moravec, Budínský (20. Nešpor), Borek, Bartek (83. Michálek) - Škoda, Kraják (63. Bálek). Trenér: Medynský.

Na druhé straně naopak přišly velké chvíle Pleška, který ostřeloval branku z nejrůznějších pozic. Vyloženou šanci měl především po přihrávce Valenty, kdy z místa penalty nastřelil jen clonícího Cseha. Pak zahrozil stoper Krejčí, který po centru Pilíka hlavičkoval jen těsně vedle.

Domácí se však do poločasu přeci jen dočkali. Ve 37. minutě odcentroval Tarczal, Žižka při odkopu minul míč a Koukal nabídnutou šanci využil střelou z otočky, na kterou brankář Sňozík nestačil. Pro Koukala to byla již čtvrtá trefa z posledních tří zápasů a s pěti zásahy se dotáhl na nejlepšího střelce týmu Wágnera.

Právě Wágner mohl vzápětí také skórovat, ale sám před brankářem napálil jen vybíhajícího Sňozíka. Hned po změně stran mohl vyrovnat Nešpor, ale z úhlu Hrušku neprostřelil. A tak znovu udeřili domácí. Obrana Bohemians znovu zaváhala a dovolila Příbrami zahrát autové vhazování tak, že se Tarczal rovnou ocitl tváří tvář Sňozíkovi, kterého prostřelil podruhé.

Pražané sice měli velkou diváckou podporu, ovšem i přes zvýšenou aktivitu se alespoň na snížení nezmohli. Naopak Příbram několikrát zahrozila z brejku a deset minut před koncem zvýšil na konečných 3:0 pěknou střelou do šibenice Štochl.

Další sobotní zápas 13. kola

Slovan Liberec - Dynamo České Budějovice 4:0 (3:0)
Branky: 25. Breznaník, 38. Gebre Selassie, 42. Nezmar, 66. Štajner. Rozhodčí: Adámek - Slavík, J. Paták. ŽK: Petráň (ČB). Diváci: 3988.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Nezmar, Karišik, Fleišman - Šural (80. Rilke), Vácha, Janů (71. Bosančič), Breznaník - Štajner, Rabušic (74. Hadaščok). Trenér: Šilhavý.

Č. Budějovice: Křížek - Čirkin, Lengyel, Brezinský, Machovec - Hudson (56. Petráň), Javorek, Otepka (79. Němec), Sandro (46. Pecka) - Klesa, Stráský. Trenér: Cipro.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!