Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Přijde Iniesta o El Clásico za úmyslnou žlutou?

Sport

  10:44
BARCELONA - Španělský fotbalista Andrés Iniesta z Barcelony by mohl přijít o úvodní utkání semifinále Ligy mistrů proti Realu Madrid. Hrozí mu totiž disciplinární trest za to, že si nechal ve čtvrtfinále se Šachtarem Doněck dát úmyslně žlutou kartu. Rozhodnutí UEFA o případném trestu očekává španělský velkoklub ve středu.

Anrés Iniesta z Barcelony vidí úmyslnou žlutou kartu foto: Reuters

Iniesta dostal žlutou kartu v prvním čtvrtfinálovém utkání, které Barcelona vyhrála 5:1. Úřadující mistr světa tehdy nedodržel požadovanou vzdálenost od míče při zahrávání přímého kopu. Podle zástupců UEFA si o napomenutí říkal úmyslně a měl by dostat distanc na další zápas navíc.

Automatický jednozápasový trest za nasbírané žluté karty si odpykal v odvetě a nyní má svůj rejstřík opět čistý. Zástupci Barcelony se nechali slyšet, že věří v nepotrestání klíčového tvůrce hry. "Hráč jednal v dobré víře a navrhovaný trest je nepřiměřený," stojí v klubovém prohlášení.

Disciplinární komise UEFA se bude zabývat stejným prohřeškem také u dvou hráčů Villarrealu Nilmara a Santiho Cazorly, kteří si nechali dát žluté karty v úvodním utkání čtvrtfinále Evropské ligy proti Twente Enschede již za rozhodnutého stavu 5:1. Oba rovněž odvetu nehráli a nyní nemají na svém kontě před semifinále proti Portu žádný karetní zápis.

Autor: