Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Tři týdny léčení, slyšel Kadlec. Útočník chodí o berlích a Euro pro něj skončilo

Sport

  16:04aktualizováno  16:16
PRAHA - Na rozjásané spoluhráče se po utkání v kabině díval smutnýma očima. Druhý den se s nimi na hotelu už loučil, na levé noze sádrovou dlahu a berle. Pro fotbalového útočníka Václava Kadlece mistrovství Evropy do 21 let předčasně skončilo.

STŘÍDÁM. Václav Kadlec kvůli zranění duel nedohrál. foto:  Michal Šula, MAFRA

„Ve hře je i možnost, že nebude do konce turnaje, ale budeme se snažit, abychom ho do dalších zápasů připravili. Šance je padesát na padesát,“ tvrdil lékař Alexandr Kučera, který se o reprezentanty stará před odjezdem na podrobné vyšetření.

Magnetická rezonance odhalila poškozený vaz v kotníku. „Je trochu natržený, doba léčené tři až čtyři týdny,“ podotkl Kučera.

Tolik se domácí šampionát Kadlec těšil. Nejdřív trpěl na tribuně, protože zahajovací utkání proti Dánsku (1:2) kvůli tři roky staré červené kartě hrát nemohl.

Postupová matematika: Češi musí porazit Němce, při remíze budou fandit Srbsku

Proti Srbsku byl nejlepším hráčem, pomohl ke dvěma gólům, připravil další stoprocentní šanci, sám trefil břevno, ale v 25. minutě bez kontaktu s protihráčem špatně došlápl a musel střídat.

Když hřiště opouštěl, děkoval fanouškům a v očích měl slzy. Večer odjel na rentgen, který neprokázal žádnou zlomeninu. Ale jak silné zhmoždění kotníku bylo vážné, ukázalp vyšetření na magnetické rezonanci.

Kadlec přijde o úterní souboj proti Německu, v němž se rozhodne, jestli Česko postoupí do semifinále, nebo skončí ve skupině. Pokud by Češi postoupili, sledoval by z povzdálí i jejich další zápasy.

Kadlec před časem marodil s únavovou zlomeninou, v kotníku má šrouby. „Ale současné zranění s tím nesouvisí. Na rentgenu bylo vidět, že předchozí úraz je v pořádku,“ podotkl Kučera.

Nedělní pozápasový trénink v Uhříněvsi vedle Kadlece vynechali ještě kapitán Jakub Brabec i oba krajní záložníci Jiří Skalák s Martinem Frýdkem. Všichni léčili drobná poranění a zůstali v hotelu v Benicích.

A JE TAM! Jan Kliment poslal český tým v utkání se Srbskem do vedení.
ZPRACOVÁNÍ. Václav Kadlec krotí míč v utkání se Srbskem.

Stopera Brabce trápí nakopnutý lýtkový sval, Frýdka bolesti v zádech a Skaláka nedávno operované koleno. Všichni tři by však proti Němcům nastoupit měli.

Do krásného arálu v Uhříněvsi dorazilo několik fanoušků, za bránu na vysokou síť pověsili českou vlajku. Po tréninku se jim fotbalisté podepisovali, největší zájem byl o Pavla Kadeřábka.

Parta, která proti Srbům odehrála větší část utkání, byla na hřišti jen čtyřicet minut. Výklus, protažení, pár sprintů a odjezd do nedalekých Benic. Ostatní absolvovali hodinu a půl dlouhou přípravu.

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...