Středa 17. dubna 2024, svátek má Rudolf
130 let

Lidovky.cz

Problém s registracemi má i fotbal: Brnu hrozí kontumace duelu se Slavií

Sport

  13:37
PRAHA - Fotbalistům Brna hrozí kontumace utkání na Slavii (1:1), pokud se prokáže, že jejich hráč Matijas Pejič nastoupil na neplatný registrační průkaz. Šéf první ligy Ivo Lubas nyní zjišťuje okolnosti celého případu a v pondělí by měl rozhodnout, zda Brno dostane nějaký trest. Brňané ale pochybení odmítají, hráč prý měl potřebný doklad v pořádku.

ilustrační foto foto: ČTK

Totéž tvrdí i rozhodčí zápasu. "Nějaké podklady k věci už mám, ale nerad bych předjímal konečné rozhodnutí. Pokud by se ale opravdu prokázalo, že hráč měl neplatný registrační průkaz, tak kontumace výsledku je ve hře. Teď je o tom ale předčasné mluvit," řekl Lubas.

Na událost dnes upozornil deník Aha. Pejič, který před dvěma týdny v prvním jarním kole naskočil do hry jako střídající hráč v poslední minutě, měl podle informací ČTK hrát s registračním průkazem vedeným na dřívější název brněnského klubu 1. FC Brno a ne na současnou Zbrojovku.

Možné změny v tabulce

Aktuální situace v tabulce:
11. Slavia Praha 20 bodů
12. Baník Ostrava 19
13. Příbram 19
14. České Budějovice 19
15. Brno 16
16. Ústí nad Labem 12

Tabulka v případě kontumace:
8. Slovan Liberec 23
9. Slavia Praha 22
10. Hradec Králové 21
11. Slovácko 21
12. Baník Ostrava 19
13. Příbram 19
14. České Budějovice 19
15. Brno 15
16. Ústí nad Labem 12

Kontrola registračních průkazů, bez nichž hráči nemohou do zápasu zasáhnout, je v kompetenci čtvrtého rozhodčího. Tím byl při utkání Tomáš Kocourek. Ten si však není vědom žádné nesrovnalosti a za rozhodnutím schválit Pejičův start si stojí.

"Všechno jsem zkontroloval pečlivě a žádnou nesrovnalost jsem neodhalil. Prošel jsem, jestli u hráčů sedí náležitosti týkající se hostování i názvů klubů, a nic chybného jsem nezaznamenal," řekl Kocourek.

Hlavní rozhodčí utkání Pavel Franěk tak před zápasem také dostal informaci, že všichni hráči mohou hrát. "Čtvrtý rozhodčí řekl, že je všechno v pořádku a žádnou závadu neshledal, což pro mě bylo rozhodující," řekl Franěk.

Vedení Slavie prý už dnes Lubasovi zaslalo podnět, aby případ prozkoumal. Pejič do dalšího utkání Brna v Mladé Boleslavi nezasáhl. Vedení brněnského klubu tvrdí, že nijak nepochybilo. "Registrační průkazy kontrolovali rozhodčí i s naším vedoucím mužstva Karlem Večeřou mladším a před zápasem na nic nepřišli," řekl předseda představenstva Zbrojovky Karel Jarůšek.

Kdyby byla Slavii ale opravdu připsána kontumační výhra 3:0, Pražané by v tabulce rázem měli o dva body víc. Naopak Brnu by byl odečten bod, který za remízu 1:1 v Edenu získalo.

Autor: