Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Proč ne Sparta ani Liberec? Boleslav mě chtěla víc, říká Štajner

Sport

  12:52
PRAHA - Bylo to velké překvapení. Fotbalový útočník Jiří Štajner nečekaně neprodloužil smlouvu s Libercem a zamířil do Mladé Boleslavi. I přesto, že o něj měla zájem i pražská Sparta.

Fotbalista Liberce Jiří Štajner foto: Mafra - Ota Bartovský

O zájmu Mladé Boleslavi Štajner slyšel poprvé v úterý, ve středu v podvečer už tam jel podepsat smlouvu. A teprve v té chvíli se rozhoupal i Liberec. Pro bývalého reprezentanta už však bylo pozdě.

Proto skončilo spojení fotbalisty s klubem, který si zamiloval on a fanoušci milovali jeho. "Boleslav je kousek od Liberce, dojedu tam za dvacet třicet minut," říká Štajner.

Co ještě rozhodlo pro Mladou Boleslav?
Plusů bylo víc. Zázemí, dobrý a ambiciozní tým, který každý rok hraje o poháry. Minusy jsem vlastně ani žádné nenašel. A pak jednání, dostal jsem konkrétní nabídku. Boleslav mě chtěla víc než Liberec.

Zájem měla i Sparta. Jak to bylo s její nabídkou?
Jo, ten zájem byl, já ho měl taky. Ale odpověď bude podobná jako v případě Liberce, Boleslav prostě o mě stála víc.

V červnu vám končí smlouva, Liberec vám novou nenabídl. Nebyl to už během jara signál, že o vás už nebude mít zájem
Ne, to vůbec ne, tak jsem to nebral. Čekalo se, až skončí liga. V Liberci to tak prostě fungovalo. I loni to tak bylo. Mohl jsem jít do Olomouce, stačilo podepsat. Ale poprosil jsem je, aby počkali, co Liberec. Přece jen jsme vyhráli titul a byla před námi kvalifikace o Ligu mistrů. To mě lákalo.

Teď jste čekat nechtěl?
Chtěl jsem mít co nejdřív jasno. Za deset dní začíná příprava, takže už moc času nebylo.

Je smutný, že odcházíte z Liberce?
Ne, když přestupuješ, nemůžeš být smutný. Já mám radost. Samozřejmě, kvůli fanouškům Liberce je mi líto, že odcházím. Ale nedá se nic dělat.

Liberci jste pomohl vybojovat poháry, ale nezahrajete se je. Nevadí vám to?
Samozřejmě, kdyby Boleslav ve finále poháru zvládla penalty, tak by to bylo ještě lepší. Pro mě je velkou motivací s novým týmem se do pohárů dostat příští rok.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!