Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Procházíme špatným obdobím, proti City jsme mohli inkasovat i třetí gól, zlobí se po nepovedeném závěru Zidane

Sport

  10:36
Madrid - Za středeční prohru Realu Madrid 1:2 s Manchesterem City v prvním osmifinálovém souboji fotbalové Ligy mistrů mohla podle trenéra Zinédina Zidana ztráta koncentrace. Jeho svěřenci vedli, ale během 78. až 83. minuty hosté stav zvrátili. "Bílý balet" prohrál třetí z posledních pěti soutěžních zápasů. Podle Zidana musí Real zlomit nepříznivou sérii výsledků v nedělním El Clásicu s Barcelonou.

Trenér Realu Madrid Zinedine Zidane. foto: Reuters

„Nemám radost. Hráli jsme dobře 75 minut a pak jsme 10 až 15 minut před koncem ztratili koncentraci a udělali chyby, které soupeř potrestal. Mohli jsme inkasovat i třetí gól. Poslední minuty od nás byly špatné. Proti takovému týmu, jako je City, musíte být soustředění celý zápas. Pořád jsme ale jen v poločase. Je to jednoduché, musíme zvítězit v Manchesteru,“ řekl Zidane klubovému webu.

„Los Blancos“, kteří pod jeho vedením v Lize mistrů nikdy nevypadli a v letech 2016 až 2018 s ním dokráčeli k „ušatému“ poháru, budou na hřišti „Citizens“ postrádat vyloučeného kapitána Sergia Ramose. Odveta se odehraje v úterý 17. března.

Realu se v únoru nedaří. Nejprve vypadl ve čtvrtfinále Španělského poháru po domácí prohře 3:4 se San Sebastianem. Následně v lize zvítězil v Pamploně (4:1), poté však následovala remíza s Celtou Vigo (2:2) a prohra s Levante (0:1), kvůli čemuž přišel tým ze španělské metropole o vedení. Celkem nevyhrál tři soutěžní utkání po sobě.

Kevin De Bruyne slaví s Riyadem Mahrezem a Benjaminem Mendym branku do sítě Realu.

„Tři čtyři měsíce se nám hodně dařilo, měli jsme velmi dobré výsledky a teď procházíme špatným obdobím. Když se vám zápas nepovede, nesmíte se sesypat, musíte být silní a pokračovat v práci. Máme šanci změnit tuhle nepříznivou sérii v neděli,“ připomněl Zidane přímý souboj o první místo v La Lize s vedoucí Barcelonou, která je před Realem o bod.

„V neděli nás čeká úžasné střetnutí. Musíme si odpočinout a předvést skvělý výkon. Doufám, že nám fanoušci pomůžou, abychom se přes tohle období přenesli. Dáme do toho všechno. Musíme tuhle nelichotivou šňůru zastavit za jakoukoli cenu,“ konstatoval sedmačtyřicetiletý Francouz.

Autor: