Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Prohra 0:3 je nezasloužená, ve druhé půli jsme byli lepší, čertil se Mourinho

Sport

  14:03
LONDÝN - Fotbalisté Chelsea schytali ve druhém kole anglické ligy debakl 0:3 na hřišti Manchesteru City, ale trenér José Mourinho tvrdí: „Je to naprosto nezasloužený výsledek. Ve druhém poločase jsme byli jasně lepší.“

Zklamaný kouč Chelsea José Mourinho. foto: Reuters

Asmir Begovič, který v bráně Chelsea nahradil potrestaného Thibauta Courtoise, měl v prvním poločase spoustu práce. Chytil dvě obrovské šance Sergia Agüera, ale na jeho třetí pokus už neměl.

I když se londýnský tým po přestávce zlepšil, inkasoval ještě dvakrát a ze stadionu velkého rivala odjel s vysokou porážkou.

Čech pomohl Arsenalu k první ligové výhře, City rozstřílelo Chelsea

„Vyhrál tým, který byl lepší v prvním poločase. Ten se nám vůbec nepovedl. Ale po přestávce jsme se zlepšili a určitě jsme byli lepší. Tři nula je naprosto nezasloužený výsledek,“ hodnotil Mourinho.

Ochrana vlastních hráčů, to je Mourinhova častá taktika. Před novináři je brání a odvádí pozornost jinam, ale v kabině je potom zpucuje a chyby vyčte.

Tentokrát však došlo i na veřejnou kritiku. Portugalskému trenérovi se nelíbilo, jak si v prvním poločase vedla defenziva.

„Když se vám po deseti sekundách zápasu objeví Sergio Agüero za obranou, tak prostě nemůžete říct, že jste začali dobře. Asmir Begovič předvedl dva nebo tři skvělé zákroky, které vyplývaly právě z naší křehké defenzivy,“ zlobil se Mourinho. 

„Ano, byl jsem nespokojený. Celé týdny hráčům vysvětlujete taktiku, jak se mají pohybovat, a pak Agüero stojí sám před brankářem.“

Na nepříznivý stav zareagoval poločasovým střídáním kapitána a klubové ikony Johna Terryho. Něco takového udělal poprvé po 176 zápasech, takže na toto téma dostal spoustu otázek.

Ale odpálil je svým osobitým stylem: „Nevím, jestli otázka míří na Rafu Beníteze, Andrého Villase-Boase, Roberta di Mattea nebo Roberta di Mattea, kteří bez Johna Terryho občas nastupovali. Já nejsem tím, koho byste se měli ptát, protože pod mým vedením nastoupil v každém zápase.“

Za dva zápasy jen bod

Nakonec však stejně dodal: „Vystřídal jsem ho, ale kapitánem zůstal na lavičce. Samozřejmě v šatně netancoval radostí, ale nereagoval špatně. Dělal všechno jako jiní vystřídaní hráči - vysprchoval se a vrátil na lavičku. A proč jsem to udělal? Chtěl jsem mít na hřišti co nejrychlejší hráče. Zouma musel na hřiště, to mi bylo jasné. Myslím, že to bylo správné rozhodnutí.“

Chelsea to však zápas nezachránilo. Úřadující mistr má po dvou zápasech jediný bod a na nejlepší ztrácí už pět bodů.

Autor:

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Přípravář staveb/rozpočtář

PAMÁTKY TÁBOR, s.r.o.
Jihočeský kraj
nabízený plat: 40 000 - 50 000 Kč