Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Prohra? Jednou to přijít muselo, uvědomuje si plzeňský trenér Krejčí

Sport

  14:31
VILLAREAL (OD NAŠEHO ZPRAVODAJE) - Vítězná série plzeňských fotbalistů skončila. Úřadující český mistr prohrál po osmi úspěšných zápasech, poprvé pod trenérem Karlem Krejčím. „Jednou to přijít muselo. Navíc proti takovému týmu, to pak člověk porážku přijmout musí,“ řekl kouč po prohře 0:1 na hřišti Villarrealu.

Plzeňský trenér Karel Krejčí. foto: Reuters

Jaká to byla porážka?
Porážka se vztyčenou hlavou. Věděli jsme, že nás nečeká nic jednoduchého. Soupeř hrál v sestavě, se kterou je úspěšný v domácí lize, udělal jen dvě změny - bylo vidět, že zápasu dává váhu.

A v úvodu vás dostal pod velký tlak.
Možná jsme měli až přílišný respekt. Naštěstí jsme velké šance soupeře přežili a postupně se hra trochu srovnala. Ale domácí nás pustili jen do standardek, kterými jsme si tentokrát bohužel nepomohli. Villarreal ukázal velkou kvalitu, po právu vede španělskou ligu a má dobrý mančaft. Gól jsme dostali paradoxně ve chvíli, kdy jsem měl z naší hry dobrý pocit.

Jak jste inkasovanou branku viděl?
Villarreal měl brejk a Baptistao se zachoval jako správný ofenzivní hráč. Ale kluky musím pochválit, že zápas oddřeli. Věřím, že takováhle konfrontace s top kluby nám pomůže do budoucna.

Baptistao předvedl sólo přes polovinu hřiště. Neměli jste akci zastavil taktickým faulem?
Spíš mě mrzí, že jsme měli míč pod kontrolou na útočné polovině, ale zbytečně jsme spěchali do vápna. Náš centr byl pro gólmana jednoduchý, takže z toho byl ten protiútok. Pro obránce už je to potom těžké zachytit. Ano, mohli jsme si pomoct nějakým taktickým faulem, ale jejich hráči měli rychlost a možná by to smrdělo i vyloučením. Baptistao to každopádně udělal dobře.

Liberec senzačně vyhrál v Marseille, slaví i Sparta. Plzeň padla

Deset minut před koncem dostal červenou kartu Václav Procházka.
Rozhodčí vyloučil Vencu, když jsme se nadechovali k závěrečnému tlaku. Asi to definitivně rozhodlo.

Procházka je kapitán a důležitý střední obránce. Bude vám v příštím zápase proti Rapidu Vídeň hodně chybět?
Je to komplikace, protože Venca v poslední době předváděl slušné výkony. Ale máme ještě Lukáše Hejdu a Honzu Baránka, kteří to, doufám, ve Vídni zvládnou.

Vylekal vás úvod zápasu, kdy jste byli pod velkým tlakem?
Já jsem měl trošku obavy už před zápasem, protože jsem viděl řadu zápasů Villarrealu. Prokázal proti nám svou kvalitu. My jsme byli v roli, jako je třeba Příbram, když hraje proti nám - soupeř držel míč a unavil nás.

Mimochodem, všechny rohové kopy jste zahrávali nakrátko. To byl záměr?
V minulých letech nás některé top mančafty v těchto věcech podcenili. Zaskočili jsme tím spoustu výborných týmů a doufali jsme, že by to mohlo platit i na Villarreal. Ano, standardek jsme měli poměrně dost, ale ty střílené centry se vždycky odrazily buď k soupeři nebo vedle brány...

Autor:

Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko
Měsíc bez starostí s BEBELO® Milk 2: Vyhrajte zásobu mléka pro miminko

Zajistěte svému miminku to nejlepší hned od začátku s BEBELO® Milk 2, které je pečlivě vyvinuté pro harmonický růst a vývoj vašeho dítěte. Mléko...