Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Prohra se Švýcary byl propadák, míní Gecov

Sport

  9:39
HERNING - Záložník fotbalové jednadvacítky Marcel Gecov z duše nenávidí nezdary a porážky a po neúspěchu v semifinále mistrovství Evropy se Švýcarskem v duchu zuřil. Podle libereckého záložníka bylo v silách mladých Čechů, aby duel zvládli a prošli až do vysněného finále, ale realita mu prý přinesla o to větší šok.

Marcel Gecov (vlevo) foto: Reuters

Gecov už na hřišti během zápasu vypadal chvílemi naštvaně, po nezvládnutém prodloužení, v němž Švýcaři ve 114. minutě rozhodli, vypadal bezradně. "Všichni jsme si přáli, abychom dostali podobného soupeře. Málokdy se v semifinále takového turnaje stane, abychom šli na relativně přijatelný tým.

A stejně jsme to nezvládli. Je to bohužel propadák," smutnil Gecov. Výpadek českého týmu, s nímž bez porážky prošel kvalifikací i baráží, si nedokázal vysvětlit. "Je zvláštní proč to nejde zrovna teď, když nám to dřív klapalo a přehrávali jsme lepší týmy než Švýcarsko. Budeme si muset sednout a vyříkat si to. To se stalo hned po zápase. Po porážkách je nutné si pár věcí vysvětlit, to není nic neobvyklého," řekl Gecov.

O utkání se Švýcarskem čtěte také

Sám vypadal bezradně a zlomeně. "Nevím, čím to je. Nemyslím, že to je nervozitou. V kvalifikaci a v baráži jsme také hráli těžké zápasy," líčil Gecov. "Nedivím se, jestli z tribuny nebo v televizi náš výkon nevypadal dobře. My se jen bránili, a když jsme získali míč, do tří přihrávek ho ztratili. To se pak nedá hrát s nikým," řekl Gecov. "Honí se mi hlavou, jak těžké bylo se sem dostat. A teď hrajeme tak, jak hrajeme," poznamenal Gecov.

Stále prý věří, že si Češi na šampionátu zachovají svoji tvář, když zvládnou poslední duel o třetí místo s Běloruskem a zajistí si účast na olympijských hrách v Londýně. "Musíme pro to udělat maximum, abychom si zpět na svoji stranu naklonili lidi, co nám fandí u nás doma. Chápu, že teď můžou být naštvaní. Ale olympiáda je ve hře. A slibuju, že pro ni uděláme všechno," dodal Gecov.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!