Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Prokletí slovenských brankářů: Mucha napodobil Kozáčikovu hrubku

Sport

  15:27
ATÉNY - Slovenští fotbaloví brankáři jako by byli v poslední době prokletí. Plzeňský Matúš Kozáčik před deseti dny vyrobil nevídanou chybu v utkání Ligy mistrů proti CSKA Moskva, když inkasoval kuriózní gól poté, co nezachytil přihrávku od Radima Řezníka. V pátečním duelu kvalifikace mistrovství světa v Řecku jeho zaváhání napodobil reprezentační kolega Ján Mucha, který netrefil malou domů od spoluhráče Martina Škrtela.

Brankář Ján Mucha foto: Reuters

Mucha stejně jako Kozáčik zdánlivě pomalou přihrávku od vlastního spoluhráče podcenil a nechal si míč pod nohou proklouznout do sítě. Slováci kvůli tomu inkasovali gól těsně před odchodem do šatny a prohráli v Řecku 0:1.

"Klukům jsem se v kabině za ten hloupý gól omluvil. Stalo se mi to poprvé, ale bohužel takový je někdy fotbalový život," řekl zklamaný Mucha pro internetové stránky slovenského svazu.

Trenér Ján Kozák mu nic nevyčítal. "Neříkal jsem mu v poločase nic, takové chyby se ve fotbale prostě někdy přihodí. Samozřejmě toho gólu byla velká škoda, domácím velmi pomohl," uvedl Kozák.

Na Muchu se nezlobili ani spoluhráči, pochopení pro něj určitě měl i Kozáčik, který dělal v Řecku náhradníka. "V šatně se nám omluvil, ale to se stává. Podívejte na Kozáčika, kterému se stalo to samé v Lize mistrů," prohlásil záložník Stanislav Šesták.

Autor:

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...