Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Sport

První gól nás nabudil a hned padl druhý. Asi jsem specialista na Baník, prohlásil Hložek

Radost Adama Hložka z druhé trefy do sítě Baníku foto: ČTK

Praha - Jako první hráč v historii fotbalové ligy odehrál 50 zápasů před dovršením plnoletosti. A může jich ještě pár přidat: vždyť sparťanskému talentu Adamu Hložkovi bude osmnáct až koncem července. „Jsem hrozně rád, že dostávám tolik prostoru,“ glosoval to.
  10:04

„Důvěra od trenérů mi dodává motivaci,“ pokračoval v rozhovoru pro klubovou televizi. „Doufám, že jim to splácím.“

To tedy ano! Právě Hložek byl strůjcem vítězství nad ostravským Baníkem (3:2), on se dvěma góly v rozmezí několika okamžiků postaral o obrat na 2:1.

Adam Hložek ze Sparty (vlevo) přijímá gratulaci k prvnímu gólu od spoluhráče...
Fanoušci Sparty v ochozech letenského stadionu.

Svou bilanci v nejvyšší soutěži tak v jubilejním duelu vytáhl na devět branek a devět asistencí. Na sedmnáctiletého mládence obdivuhodná bilance.

„První gól padl díky kousku náhody, míč se ke mně odrazil. Myslím, že nás hodně nabudil, za dvě minuty nebo za jak dlouho padl ten druhý. Jsem za ně hrozně rád, ale musím říct, že jsem dostal super balon od spoluhráčů,“ prohlásil. „Byl to týmový výkon.“

Hložek se hodnotil skromně, zdobí jej pokora. Přitom by mohl snadno ztratit hlavu: od šestnácti v lize, výplaty rostou, Sparta na něj spoléhá a zájemci ze zahraničí se kolem něj jen hemží.

Nesměle si všiml, že se mu na Baník daří - do jeho sítě se trefil už loni při startu nadstavby (3:0), pak i letos ve čtvrtfinále poháru (5:0). A teď zase pomohl k výhře. 

Adam Hložek se raduje se spoluhráči z prvního gólu.

„Možná bych řekl, že jsem specialista na Baník,“ pousmál se fotbalista, který v aktuální sezoně vynechal jediné utkání a jinak až na výjimku pokaždé nastoupil v základní sestavě. Až posledně proti Liberci si mohl odpočinout.

„A určitě mi to pomohlo, hned jsem dal dva góly,“ culil se po duelu, který Spartu výrazně přiblížil třetímu místu.

„Před zápasem jsme si v kabině říkali, že tohle je pro nás vrchol sezony. Bylo to samozřejmě velmi náročné, tyhle zápasy jsou vždy vyhrocené, ať už mezi fanoušky, tak mezi hráči. Zvládli jsme to týmovým výkonem,“ zopakoval a vyhlíží další vrchol. Prvního července hraje Sparta finále poháru v Liberci.

„Pro hodně z nás to bude vůbec první finále, pro mladý kluky pecka. Bude dobrá atmosféra, i když v Liberci se hraje špatně. Ale dáme do toho vše a dovezeme pohár na Letnou!“ burcuje. 

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!