Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

První trénink pod novým koučem. Jen jsme víc běhali, míní Horváth

Sport

  15:19
Vypadalo to, jako by se nic nezměnilo. Do tréninkového areálu v Luční ulici se trousili plzeňští fotbalisté, kapitán Pavel Horváth těch pár stovek metrů od stadionu absolvoval na kole. "Těšil jsem se," říkal osmatřicetiletý veterán.

První trénink fotbalistů FC Viktoria Plzeň pod vedením nového trenéra Dušana Uhrina ml.. foto: MAFRA - Ladislav Němec

Přesto to bylo jíné, než v předchozích letech. Český mistr zahájil přípravu bez zvučných posil, což v poslední době nebývalo zvykem. A s novým trenérem, což je také novinka.

"Hráči už během dovolené měli individuální tréninkový plán, abychom mohli hned první den přípravy začít naplno," poznamenal kouč Dušan Uhrin mladší, který v prosinci nahradil Pavlu Vrbu. Ten byl v klubu přes pět let a nyní se rozhodl vzít angažmá u národního mužstva.

Plzeňský tým před startem zimní přípravy

brankáři: Matúš Kozáčik, Petr Bolek, Roman Pavlík

obránci: Radim Řezník, František Rajtoral, Roman Hubník, Marián Čišovský, Václav Procházka, Lukáš Hejda, Ondřej Chocholoušek, David Limberský

záložníci: Milan Petržela, Pavel Horváth, Tomáš Hořava, Mladen Veselinovič, David Štípek, Daniel Kolář, Michal Ďuriš, Jan Kovařík, Marek Hanousek, Patrik Hrošovský, Matěj Končal

útočníci: Stanislav Tecl, Marek Bakoš, Tomáš Wágner

"Byl jsem napjatý, ale první trénink byl podobný jako za pana Vrby. Jen jsme víc běhali a nebylo tam tolik hry," podotkl Horváth.

Nový kouč je jedinou výraznou změnou v Plzni od konce podzimu. Zatímco za poslední rok klub v přestupních termínech koupil Tecla, Kovaříka či Hořavu, nyní se nákladné investice do posil nechystají. Proto, že je kádr silný a stabilizovaný.

Na startu přípravy se k mužstvu, které na podzim hrálo Ligu mistrů a v české nejvyšší soutěži zaostalo o pět bodů za první Spartou, připojili někteří hráči, kteří na podzim hostovali v jiných klubech.

O šanci se budou prát Marek Hanousek (Dukla), David Štípek (Mladá Boleslav), Patrik Hrošovský (Znojmo), Matěj Končal (Varnsdord) či Ondřej Chocholoušek (Domažlice).

To Jakub Hora zůstal v Bohemians 1905 a Martin Fillo v anglickém Brentfordu.

Chyběl i Martin Pospíšil, který se v Plzni na podzim hostoval a teď se vrátil do mateřské Olomouce.

Na jaře bude Plzeň útočit na obhajobu titulu v Gambrinus lize, ale sezona pro ni začne už 20. února úvodním zápasem vyřazovací fáze Evropské ligy proti Šachtaru Doněck.

Úvodní přípravný duel je naplánován na sobotu 11. ledna proti Chomutovu. O týden později zamíří Viktoria na soustředění do Turecka, kde má domluvené zápasy s ruským Permem, litevskou Klaipedou a rakouskou Admirou Wacker. Na další soustředění vyrazí na začátku února na Kypr, kde za soupeře budou litevský Žalgiris Vilnius, Levski Sofia a ruský celek FC Rostov.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!