Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Pudil má prý namířeno do belgického Genku

Sport

  19:10
PRAHA - Fotbalový reprezentant Daniel Pudil prý míří do Racingu Genk. Podle listu Het Belang van Limburg má desátý tým uplynulého ročníku belgické ligy jeho přestup ze Slovanu Liberec oznámit v úterý na tiskové konferenci.

Pudil se raduje z branky v derby na Letné. foto: Michal ŠroubekLidovky.cz

Pudil letos získal se Slavií mistrovský titul, ale před další sezonou se měl vrátit z hostování do Liberce, protože pražský klub na něj neuplatnil opci. Od listopadového příchodu do Slavie vynechal dvaadvacetiletý záložník jen tři ligové zápasy a k titulu přispěl čtyřmi góly. Dostal se i do reprezentačního týmu a o účast na mistrovství Evropy přišel jen proto, že si zlomil záprstní kůstku.

Hráčův manažer Ondřej Chovanec zprávu o Pudilově odchodu do Genku popírá. "O ničem nevím, žádná jednání s Genkem neprobíhají. Pudil končí dovolenou a v pondělí nastupuje do přípravy Liberce," řekl Chovanec. Liberecký manažer Josef Jinoch už tak kategorický nebyl. "V pondělí u nás Pudil začíná přípravu fyzickými testy. Zájem Genku jsme zaregistrovali a ve fotbale se za dva dny může změnit hodně," uvedl Jinoch.

Belgický deník poukazuje na to, že Pudil není "zrovna jednoduchá povaha". List připomíná, že některá česká média v souvislosti s jeho zraněním spekulovala o tom, že si jej přivodil ve rvačce, namísto v posledním ligovém utkání, jak zní oficiální verze.

Autor:

Kdy dát dětem první kapesné a kolik?
Kdy dát dětem první kapesné a kolik?

Kdy je vhodný čas dávat dětem kapesné a v jaké výši? To jsou otázky, které řeší snad každý rodič. Univerzální odpověď však neexistuje. Je ale...