130 let
Daniel Pudil na tréninku reprezentace

Daniel Pudil na tréninku reprezentace | foto: ČTK

Pudil přestoupil do Granady, ale hrát bude v Ceseně

Sport
  •   14:08
PRAHA - Fotbalový reprezentant Daniel Pudil přestoupil z belgického Genku do španělské Granady, kde uzavřel pětiletou smlouvu s platností od léta. Na jaře bude hostovat v italské Ceseně.

Šestadvacetiletý krajní bek nebo záložník smlouvu v Granadě podepsal už v neděli. V současnosti ve španělské Primera División nepůsobí žádný český hráč. Kontrakt v Genku měl Pudilovi vypršet na konci jarní sezony. Než Pudil zamíří na Pyrenejský poloostrov, vyzkouší si ještě krátké angažmá v Serii A v Ceseně. Její vedení o českého hráče usilovalo už v letním přestupním termínu.

"V posledních dvou měsících se její zájem zintenzivnil, prezident klubu a sportovní ředitel na Dana udělali velký dojem. Dan už v prošel v Ceseně zdravotní prohlídkou, bude tam nosit číslo 33, tedy stejné jako v Genku," uvedl Pudilův agent Ondřej Chovanec. Cesena je nyní v italské lize na 18. místě a na jaře ji čeká boj o záchranu v Serii A. Těsně nad sestupovou hranou je i Pudilův budoucí zaměstnavatel Granada, která je sedmnáctá.

Pudil, který v minulé sezoně pomohl Genku k mistrovskému titulu a pak i k postupu do Ligy mistrů, by se v Ceseně mohl potkat s reprezentačním spoluhráčem Václavem Pilařem. Ten je nyní na ročním hostování z Hradce Králové v Plzni, ale od 1. července se má stát hráčem Wolfsburgu. A protože není jisté, jestli na jaře v Plzni setrvá, je prý jednou z variant i jeho hostování právě v Ceseně.

"Nabízejí za něj velké odstupné do konce sezony, oficiální nabídku vezu agentovi Pilaře Václavu Stejskalovi. V tomto případě záleží pouze na stanovisku plzeňské Viktorky," připomněl Chovanec, že Plzeň má nyní jako jediná právo rozhodnout, jaký bude na jaře Pilařův osud.

Autor: ČTK