Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Pulkrab skončil proti Rostovu v krvi. Zranění sparťanského mladíka ale není vážné

Sport

  0:35
PRAHA - Nepovedený dvojzápas s ruským Rostovem v rámci 1. kola play-off Evropské ligy mají za sebou fotbalisté Sparty, které ve stejné soutěži loni dokráčeli až do čtvrtfinále. Kromě vyřazení navíc Letenští přišli v odvetě o dvacetiletého útočníka Matěje Pulkraba.

Zraněný Matěj Pulkrab. foto:  Michal Šula, MAFRA

Jen necelých čtyřicet minut odehrál talentovaný forvard v odvetě s ruským vicemistrem. Poté trefil Pulkrab při hlavičkovém souboji svým levým okem temeno hlavy couvajícího soupeře – jmenovitě Alexandra Gackana – a zápas pro něj v tu chvíli skončil.

„Matěj Pulkrab byl převezený do nemocnice. O jeho zdravotním stavu budeme dále informovat,“ svitlo následně na twitterovém účtu letenského klubu.

Zraněný Matěj Pulkrab.
Zraněný Matěj Pulkrab.

Zraněný Matěj Pulkrab, pro kterého skončila odveta s Rostovem po 40. minutách.

K novinkám se dostali fanoušci krátce po zápase, kdy do studia České televize přišel trenér Sparty David Holoubek.

Smutný Holek: Skupina byla pohádková. Je škoda, že nám Rostov nesedl

„Jsem rád za otázku na Matěje, děkuji. Právě se vrací z nemocnice, naštěstí se nepotvrdila žádná zlomenina v oblasti nadočnicového oblouku. Oční bulvu má malinko zhmožděnou, ale naštěstí to nevypadá, že to bude něco vážného. Ještě mu musí udělat vyšetření oka a je jasné, že bude nějakou dobu mimo,“ informoval muž, který je dle mnohých strůjcem postupu Sparty alespoň do jarních vyřazovacích bojů Evropské ligy.

Pulkrab tak dle všeho nedopadl jako jeho současný spoluhráč a tehdy taktéž dvacetiletý mladík Václav Kadlec, který v listopadu roku 2012 odnesl podobně nezaviněnou srážku hlavami s mladoboleslavským Martinem Nešporem zlomeninou čelní kosti a musel na operaci...

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...