Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Rabušic si plácl s Veronou, Liberec o správnosti přestupu pochybuje

Sport

  11:06
PRAHA - Český fotbalový reprezentant Michael Rabušic odchází z Liberce do týmu nováčka italské ligy Hellasu Verona, kde by měl podepsat smlouvu na 3,5 roku. Aktuálně osmý tým Serie A o tom informoval na svém webu, přestože se Veroně nepodařilo transfer zaregistrovat před koncem přestupního období kvůli technickým problémům. Proto není jisté, jak situace dopadne. Podle agentury Sport Invest, který Rabušice zastupuje, by však v pondělí měl být přestup dodatečně zaregistrován.

Fotbalista Liberce Michael Rabušic foto: ČTK

"Zástupci Slovanu stihli před uzavřením přestupového okna smlouvu o přestupu v systému zaregistrovat. Italskému klubu se to ale včas nepodařilo. V tuto chvíli tedy není přestup dotažen. Italský klub se snaží podniknout kroky, aby byl přestup uskutečněn," uvedl Liberec dnes dopoledne na svém webu. Původní zprávy v italským médiích hovořily o tom, že Verona registraci Rabušicova přestupu stihla.

Technické potíže však registraci zkomplikovaly. "Oba kluby na transferu spolupracovaly až do půlnoci, kdy se ho sice nepodařilo administrativně dotáhnout kvůli technickým potížím na registračním systému, ale podle posledních informací bude smlouva zaregistrována v pondělí a Michael se připojí k novému týmu," řekl Viktor Kolář ze Sport Invest Group.

Pokud se přestup povede administrativně uzavřít, přijde Liberec o další klíčovou postavu úspěšného podzimního tažení Evropskou ligou. Již dříve klub opustili obránci Renáto Kelič a Ondřej Kušnír. V létě odejde Radoslav Kováč do Sparty.

Rabušic stejně jako Kušnír využil klauzuli ve smlouvě. Ta mu zaručovala, že v případě lukrativní nabídky ze zahraničí mu Liberec nebude v přestupu bránit.

Čtyřiadvacetiletý Rabušic patřil mezi nejžádanější útočníky české ligy. Několikrát sice zdůrazňoval, že z Liberce po úspěšném podzimu neutíká, nakonec ho však na poslední chvíli ulovila Verona.

"To jednání bylo opravdu velmi rychlé. V pátek ráno nás kontaktovali prvně a doslova pět minut před půlnocí bylo hotovo," řekl sportovní ředitel Slovanu Jan Nezmar.

"Pochopitelně, že jsme chtěli Michaela udržet i pro další část sezony. Ale když jsme s ním podepisovali prodloužení smlouvy, tak kývnul s podmínkou, že pokud dostane klub lukrativní nabídku, tak ho uvolní. A to se teď stalo. Museli jsme tak respektovat smlouvu, i velkou touhu Rabušice tuto výzvu přijmout," doplnil Nezmar.

Konkurencí mu bude zkušený Toni

Odchovanec Jihlavy Rabušic přišel do Liberce v roce 2011 z Brna. Na kontě má 130 ligových zápasů a 33 branek, z toho čtyři na podzim, což z něj dělalo nejlepšího střelce Slovanu. Rovněž prošel všemi mládežnickými reprezentačními výběry a nyní už má také tři starty za národní tým.

Ve Veroně se bude prát o místo s italským veteránem Lucou Tonim. Šestatřicetiletý kanonýr byl v roce 2006 nejlepším střelcem celé Evropy.

V Liberci by Rabušicovo místo mohl zaujmout Ukrajinec Jevgen Budnik, který přišel na hostování. V kádru jsou také další útočníci Vojtěch Hadaščok a Mustapha Ndiaye, který se vrátil z Bohemians Praha 1905. Vedení klubu se snaží najít za Rabušice adekvátní náhradu, ta by však už nemohla nastoupit v Evropské lize.

"Plně si uvědomujeme, že je to pro nás oslabení. O to víc si cením toho, že se nám povedlo přivést Budnika. Z pohledu Evropské ligy s tím v tuto chvíli už nic neuděláme. Z pohledu ligy jsme ale začali pracovat na tom, abychom přivedli hrotového útočníka. Už vedeme jednání," řekl Nezmar.

Autoři: ,

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!