Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Rada chce prý za asistenty Hapala s Šilhavým

Sport

  13:18
PRAHA - Asistenty nového trenéra české fotbalové reprezentace Petra Rady by se podle nedělního vydání deníku Sport měli stát Pavel Hapal a Jaroslav Šilhavý, který již u národního mužstva působil jako asistent Karla Brücknera. S oběma kandidáty by se měl Rada sejít na začátku příštího týdne, na konci týdne pak má oznámit složení realizačního týmu.

Šilhavého trenérská hvězda stoupá. foto: Lidovky.cz

"Ano, byl jsem kontaktován Petrem Radou. Měli bychom se sejít v pondělí, každopádně k tomu dojde na začátku týdne," citoval Sport Hapala, který je od června trenérem Mladé Boleslavi. "Určitě bych o to měl zájem a přemýšlel bych o tom," dodal.

Realizační tým by měl doplnit i Šilhavý, který spolu s Radou dělal asistenta Brücknerovi. Současný trenér Plzně však informaci nepotvrdil s tím, že vyjadřovat se bude až po oznámení jmen vybraných asistentů.

Oba kandidáti patří na české scéně k nejmladším trenérům. Pětačtyřicetiletý Šilhavý má s rolí asistenta velké zkušenosti, v této funkci pracoval vedle reprezentace také na Žižkově a tři roky ve Spartě. Jako hlavní trenér působil až v minulé sezoně na lavičce Kladna, které dokázal udržet v nejvyšší soutěži. Následně ho angažovala ambiciózní Plzeň.

Osmatřicetiletý Hapal jako hlavní kouč v Gambrinus lize odtrénoval 70 zápasů na lavičkách Opavy, Ostravy a Zlína. V minulé sezoně působil ve slovenské lize, kde s Nitrou obsadil třetí místo.

Autor: