130 let

Fotbalista Plzně Radim Řezník (vpravo) a Aleš Hanzlík z Českých Budějovic | foto: Mafra - Ladislav Němec

Ztráta pro Plzeň. Obránce Řezník se zranil, bude chybět celé jaro

Sport
  •   15:26
PRAHA - Fotbalová Plzeň se bude muset celé jaro obejít bez pravého obránce Radima Řezníka. Vyšetření potvrdila, že si během posledního přípravného zápasu proti Krasnodaru (0:2) přetrhl přední zkřížený vaz v pravém kolenu.

„Podezření na toto zranění jsme měli hned po sobotním zápase. Předběžné ošetření ve Španělsku a především pak kompletní lékařská zpráva z Plzně tuto obavu bohužel potvrdily,“ řekl plzeňský generální manažer Adolf Šádek.

Šestadvacetiletý obránce, jenž je zároveň členem širšího kádru reprezentace, bude chybět celé jaro. Nezapojí se tak do boje o titul, o který Plzeň bude bojovat se Spartou a Jabloncem.

Jak ke zranění vlastně došlo?

Běžela 70. minuta, když Řezník odkopl míč před mohutným útočníkem Arim. Ale jak došlápl, v pravém kolenu mu křuplo.

Radim Řezník v nefotbalové poloze. Braní ho Laurentiu Marinescu.
Radim Řezník z Plzně se probíjí přes Luboše Tusiaka.
Radim Řezník
Autor rozhodujícího gólu Radim Řezník (vlevo) a Milan Petržela, oba z Plzně.

„Pro tým je to před startem soutěžního jara komplikace, Radim podával velmi vyrovnané výkony a byl oporou. V tuto chvíli však řešíme situaci především z pohledu hráče, klub mu samozřejmě po celou dobu rekonvalescence vyjde maximálně vstříc stran lékařské péče, rehabilitace i individuální péče fyzioterapeutů a kondičních trenérů,“ zdůraznil Šádek.

Plzeň má natolik široký kádr, že nového hráče narychlo hledat nemusí. Na pravé straně obrany můžou nastupovat František Rajtoral nebo defenzivní univerzál Roman Hubník.

Ať už na jeho postu bude nastupovat kdokoliv, Řezník mu bude fandit z tribune. Plánuje, že týmu bude co nejblíž.

„Při každém zápase teď ze mě bude na tribuně ten největší fanoušek,“ slíbil. „S tímhle zraněním jsem se už jednou popral a nepochybuju, že to zvládnu znovu. Na start ligy jsem se strašně těšil, cítil jsem se dobře. Teď vrhnu všechny síly do rehabilitace, abych se mohl ke klukům na hřišti co nejdříve připojit. Nepochybuju, že Plzeň jaro zvládne na jedničku.“

Autor: