Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Radit Slavii si netroufnu, smál se Lafata. Chelsea dal svůj první soutěžní gól za Spartu

Sport

  8:00
PRAHA - Proti Chelsea dal útočník David Lafata v roce 2013 svůj první soutěžní gól za Spartu. Loni ukončil profesionální kariéru a dnes válí v jihočeském krajském přeboru za Olešník.

David Lafata vstřelil do sítě Chelsea svou první soutěžní branku za Spartu. foto: MAFRA

Stoper Chelsea má vyšší hodnotu než kádr Slavie. Sešívaní ale chtějí velikána překvapit

V rozhovoru pro LN si krátce vybavil zmiňovaný zápas, kdy byl jako nováček v rudém dresu na stadionu Stamford Bridge přímým aktérem boje o osmifinále Evropské ligy. Boj o postup ale sparťané ztratili gólem Edena Hazarda z poslední minuty.

Lidovky.cz: Jak na dvojzápas s Chelsea vzpomínáte?
Pro mě to byl krásný začátek angažmá ve Spartě. Troufám si říct, že jsme s Chelsea hráli otevřený fotbal, až do konce zápasu v Londýně jsme se prali o postup, byli jsme dvě minuty od prodloužení. Měli jsme určitě nějakou dávku štěstí, ale i tak jsme jim byli důstojným soupeřem.

Lidovky.cz: Kdo z hráčů Chelsea pro vás byl tehdy nejvíce nepříjemný?
Já už si moc nevzpomínám na konkrétní jména, ale hodně mě zaujal Fernando Torres, byť byl na druhé polovině hřiště. Ale když jsme hráli u nich, tak jsme museli bránit všichni a občas jsme spolu šli do souboje. I po letech si pamatuji na jeho rychlost a taktickou vyspělost.

Lidovky.cz: Jak těžké pro vás byly souboje s obranou Chelsea?
Jejich hráči měli opravdu velkou kvalitu a my se snažili vyrovnat bojovností, vůlí a týmovostí. Samozřejmě souboje nebyly jednoduché, ale herní vyspělost lze vždy nějak nahradit.

Lidovky.cz: Pokud jste si měnil po zápase dres, tak s kým?
Taky k tomu došlo. Myslím, že to byl Juan Mata, který nyní hraje za Manchester United.

Lidovky.cz: Co byste poradil Slavii?
Já jim určitě nebudu radit. Dostali se hodně daleko, je to obrovský úspěch a v takto pozdních fázích soutěže potřebují podat ne 100% výkon, ale třeba až 300% výkon. K tomu samozřejmě nesmí chybět obrovské štěstí a třeba se zrodí nějaká senzace. Ale na rady mají trenéry.

Autor: