Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Radova léčba zabírá, Liberec vyhrál podruhé v řadě

Sport

  18:25
LIBEREC - Fotbalisté Liberce vyhráli pod koučem Petrem Radou i druhý zápas. Po vítězství na Slovácku dnes porazili v 15. kole zásluhou dvou branek Jiřího Štajnera v druhé půli nováčka z Hradce Králové 3:0 a připravili novému trenérovi úspěšnou domácí premiéru. Slovan přeskočil svého soupeře v tabulce a posunul se na sedmé místo.

Liberec - Hradec Králové. foto: ČTK

V první půli se v Liberci takřka nic nedělo. Hrálo se převážně mezi oběma šestnáctkami a šance nebyly k vidění vůbec žádné. Pozornost tak poutalo hlavně několik stovek hradeckých fanoušků, kteří sice hlasitě povzbuzovali svůj tým, ale zároveň se chovali velmi neukázněně a po 25 minutách dokonce začali vytrhávat sedačky.

Liberec si sice vytvořil mírnou převahu, ale přes pečlivou hostující defenzivu se k ohrožení brankáře Hanuše nedostával. Jedinou, zato vyloženou šanci si Slovan vytvořil po rohovém kopu minutu před pauzou. Na Štajnerův centr si naběhl Nezmar a hlavou jen těsně minul přední tyč. Po deseti minutách druhé půle zvýšili Severočeši obrátky a postupně hosty zatlačili.

V 59. minutě vypálil Breznaník, Hanuš jen vyrazil před sebe, ale Štajnerovu dorážku zblokovali hradečtí beci na roh. Reprezentační záložník neuspěl ani o pár sekund později, kdy ho po Nezmarově promáchnutí vychytal hostující gólman. Do třetice už se ale Štajner dočkal. V 63. minutě potáhl míč podél vápna a křížnou přízemní střelou ke vzdálenější tyči otevřel skóre.

O šest minut později vysunul skvěle hrající Štajner Nezmara, který svůj únik zakončil pádem v šestnáctce, ale sudí Mikel penaltu neodpískal. "Votroci" po obdrženém gólu otevřeli hru a Liberec mohl podnikat nebezpečné brejky. Po jednom z nich si čtvrthodiny před koncem pojistil náskok.

Štajner vběhl do vápna a nádherným obloučkem přehodil Hanuše. Až poté Hradec poprvé vážněji zahrozil. Pokorného střelu z úhlu však Bičík vytěsnil na roh. V závěru nastoupil v domácím dresu ke 300. ligovému utkání Papoušek a svoje jubileum stylově oslavil v 88. minutě prudkou střelou, kterou dorazil za Hanuše Kerič.

VÝSLEDKY 15. KOLA PRVNÍ FOTBALOVÉ LIGY

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 3:0 (0:0)
Branky: 63. a 75. Štajner, 88. Kerič. Rozhodčí: Mikel - Gallo, Santarius. ŽK: Holeňák, Breznaník - Hanuš. Diváci: 4530.

Liberec: Bičík - Gebre Selassie, Kelič, Holeňák, Fleišman - Štajner, Bosančič (79. Vácha), Gecov, Breznaník (87. Papoušek) - Nezmar, Kerič (89. Vulin). Trenér: Rada.

Hradec: Hanuš - Wozniak, Chleboun, Kasálek - Fischer, Janoušek (78. Dvořák), Pávek, Poděbradský - Kocourek (68. Černý), Pokorný, Štěpán (58. Pilař). Trenér: Kotal.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...