130 let
Jan Rajnoch.

Jan Rajnoch. | foto: fcslovanliberec.cz - Jaroslav Appeltauer

Rajnoch opouští Liberec, pomáhat bude ve druhé lize Olomouci

Sport
  •   12:05
LIBEREC - Fotbalista Jan Rajnoch, kterého před pár dny Liberec vyřadil z kádru, přestoupil do druholigové Olomouce. Pro dvaatřicetiletého stopera, který je odchovancem Sparty, to je angažmá v pátém českém klubu.

Rajnoch odnesl mizerný start Liberce do sezony. Severočeský klub v domácí nejvyšší soutěži během čtyř kol ještě nevyhrál, nasbíral  jen tři body za remízy. Ve 3. předkole Evropské ligy vypadl s rumunským týmem Astra Giurgiu.

Trenér Samuel Slovák bývalého reprezentanta vyřadil z kádru po porážce na Slavii. V závěru utkání za stavu 2:1 pro domácí udělal Rajnoch dvě chyby, po nichž slávisté zvýšili na konečných 4:1.

„Trenér chce dát prostor mladším hráčům. Slovan Liberec chce vybudovat perspektivní tým, ve kterém v tuto chvíli není pro Jana Rajnocha místo,“ zdůvodnil klub Rajnochův vyhazov a přeřadil ho do juniorského týmu s tím, že si může hledat angažmá.

Olomouc se zatím trápí

„Uznávám, že moje výkony nebyly dobré. Nejsem alibista a vím, že musím chyby hledat u sebe. Přes víkend si to musím srovnat a pak se uvidí,“ říkal Rajnoch.

Přes víkend se urodilo jeho angažmá v Olomouci. Po květnovém sestupu nezačala sezonu dobře, v úvodních třech kolech prohrálo na Žižkově a v Sokolově a má jen tři body za domácí výhru nad Frýdkem-Místkem. 

Smlouvu má do konce kalendářního roku. Nyní bude trénovat s juniorkou, aby kontrakt dodržel. „Utíkat z Liberce nechci.“

Autor: