Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Rajtoral a Řezník prodloužili smlouvu v Plzni

Sport

  17:37
PLZEŇ - Fotbalisté František Rajtoral s Radimem Řezníkem prodloužili smlouvy s mistrovskou Plzní. Nový Rajtoralův kontrakt má platnost do června 2015, Řezník se západočeskému klubu upsal ještě o rok déle. Informoval o tom web plzeňského klubu.

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň. Brankář Brna Martin Doležal (vlevo) dostal gól od Františka Rajtorala (vpravo) z Plzně foto: ČTK

I když sedmadvacetiletý Rajtoral v nedávné době zvažoval i možnost prvního zahraničního angažmá, nakonec dal přednost další nabídce Plzně, kde začíná už pátou sezonu. Krajní bek či záložník s deseti reprezentačními starty prý ani nad setrváním ve Štruncových sadech, kde už slavil dva mistrovské tituly a dva postupy do Ligy mistrů, moc neváhal.

"Ve Viktorii jsem prožil nejkrásnější období dosavadní kariéry, o prodloužení smlouvy jsem nemusel dlouze přemýšlet," uvedl Rajtoral, který si zahrál i na loňském mistrovství Evropy.

Také čtyřiadvacetiletý obránce Řezník v Plzni vidí šanci na další výkonnostní růst. "Klub šlape ve všech směrech, účast v Lize mistrů i divácké návštěvy na utkáních Gambrinus ligy byly těmi nejpádnějšími důvody pro setrvání v Plzni," řekl Řezník.

Autoři: ,