Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Rakouský svaz bude jednat o Brücknerovi

Sport

  10:30
VÍDEŃ - Na schůzce vedení Rakouského fotbalového svazu by se dnes mohla dostat na pořad jednání i budoucnost českého trenéra Karla Brücknera u rakouské reprezentace. Po nezdarech v kvalifikaci mistrovství světa zesílily hlasy požadující jeho odchod, předseda svazu Friedrich Stickler nicméně tvrdí, že se Brücknerovo odvolání nechystá.

Brückner to má nahnuté. foto: ČTK

Bývalý kouč českého národního mužstva zahájil kvalifikaci slavnou výhrou 3:1 nad Francií, ale po následných porážkách s Litvou i Srbskem a remíze na Faerských ostrovech se stal terčem ostré kritiky. Stickler se však za něj postavil a sám se naopak pustil do kritiky hráčů.

"Není (Brückner) ve funkci ani dva měsíce. Nemůžeme pořád vyměňovat trenéra. Musíme se podívat na to, jestli naše očekávání odpovídala realitě," uvedl svazový předseda po říjnové domácí prohře 1:3 se Srbskem.

Rakouská média Brücknerovi vyčítají, že zůstává často doma v Olomouci a je málo v kontaktu s rakouským fotbalem. Někteří funkcionáři mají prý v úmyslu na dnešním zasedání vedení svazu požadovat jeho odvolání.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!