Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Rána pro Slavii. V Astaně se bude muset obejít bez lídra, Hušbauer má horečku

Sport

  14:00
PRAHA - Špílmachr fotbalistů Slavie Josef Hušbauer, který má na podzim nejlepší formu ze všech sešívaných, bude Pražanům chybět ve čtvrtečním zápase Evropské ligy v Astaně. Podle trenéra Jaroslava Šilhavého má záložník Slavie horečku a zvrací.

Josef Hušbauer (vlevo) bude slávistům v Astaně chybět. foto: MAFRA - Michal Růžička/Dan Materna

V nominaci na závěrečné duely kvalifikace je i olomoucký nováček Falta

I když do Astany odletěli i Simon Deli, Michael Ngadeu i Danny, kteří nehráli v sobotním ligovém utkání ve Zlíně (1:1), na palubě chyběla stěžejní postava Slavie této sezony. 

Josefa Hušbauera totiž postihla horečka a s tím spojené zvracení a s tím spojené zvrací. Trenér Jaroslav Šilhavý tak nyní bude muset vymyslet, jak svého klíčového hráče nahradit.

„Je to citelná ztráta. Už ve Zlíně se necítil dobře a v poločase mi říkal, že bude potřebovat jít dolů. Druhý den měl horečku. Pro nás je to velké oslabení. Pepa je náš dispečer a měl výbornou formu. Ale nedá se nic dělat, musíme ho nahradit,“ přiznal Šilhavý.

Radost Tomáše Necida a Josefa Hušbauera.
Michael Ngadeu skočil radostí na záda Josefa Hušbauera.

„Pepovi stoupla včera (v pondělí) teplota přes 38 stupňů. Do toho nějaké zvracení, slabost. Nemělo smysl, abychom ho tahali s sebou do Astany a čekali, jestli se do čtvrtka zlepší,“ doplnil.

Hušbauera by měl nahradit na pozici dispečera buď Miroslav Stoch nebo navrátilec do sestavy Danny.

„Danny, Deli a Ngadeu jsou k dispozici a odletěli s námi. Jestli jsou připraveni zvládnout celý zápas? To uvidíme. Budeme se snažit nasadit to nejlepší a bodovat,“ zakončil Šilhavý.

Autor: