130 let

Trenér Rangers Steven Gerrard. | foto: Reuters

Rangers zůstávají i přes nadějnou remízu obezřetní. Vždyť Slavia v klidu vyřadila Leicester, varuje Gerrard

Sport
  •   22:46
Praha - Na první pohled bylo vidět, jak ho výsledek hřeje. A jak si ho váží. Steven Gerrard, kouč fotbalových Rangers, soupeře Slavie v boji o čtvrtfinále Evropské ligy, tým za pražskou remízu 1:1 pochválil. Ale zároveň zůstal před odvetou obezřetný.

„Mohli jsme i vyhrát, ale v této fázi je důležité hlavně neprohrát, navíc jsme dali gól na hřišti soupeře,“ těšilo ho. „Viděli jste, že jsme hráli proti velmi dobrému týmu.“

Trenér Rangers Steven Gerrard.
Kapitán sešívaných Ondřej Kúdela.

Slavii někdejší vynikající anglický záložník chválil opakovaně, bylo znát, že z ní měl už před utkáním respekt. O to víc si výsledku považoval.

„V téhle fázi Evropské ligy je těžký každý zápas. Slavia navíc skvěle hraje doma, neprohrává, hraje ve velké intenzitě. Klobouk dolů před našimi hráči: vyhrnuli rukávy, dřeli a zvládli to, i když brzy prohrávali“ ocenil.

To, že se Rangers prosadili po standardní situaci, podle něj nebyla náhoda.„Když jsme Slavii analyzovali, viděli jsme, že pokud má někde trochu potíže, tak při standardkách. Ianis Hagi to udělal výborně, vrátil míč před bránu z nulového úhlu, a náš silák ze Švédska byl na správném místě,“ vyzdvihl skórujícího stopera Helandera.

Kolář o inkasovaném gólu: Situaci jsem nepodcenil. Mohl jsem do hráče jen skočit a byla by penalta

Gól vstřelený na hřišti soupeře dává Rangers před odvetou slušnou šanci, plusem pro ně může být i to, že mají na rozdíl od Slavie o víkendu volno a nehrají ligový zápas. Přesto Gerrard hned upozorňoval, že zdaleka není hotovo. 

„Doma jsme silní, těšíme se na to. Ale zase musíme předvést maximální výkon, technicky i fyzicky,“ uvědomoval si. „Potvrdilo se nám, že musíme Slavii respektovat a musíme se jí vyrovnat fyzicky, silově. Sbírat odražené míče, nenechat ji hrát její technický styl.“

Takže? Jak vidíte postupové šance před odvetou, pane Gerrarde? „Rozhodně není hotovo, v žádném případě. Vždyť Slavia celkem v klidu vyřadila Leicester, tým z čela Premier League. Pořád je to padesát na padesát a u nás na Ibroxu čekám hodně zajímavý zápas.“

Autor: David Čermák