Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rasismus na fotbal nepatří. Disciplinární komise bude šetřit olomoucké diváky za nadávky na Beauguela

Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu. Vlevo je Joel Kayamba z Plzně. foto: ČTK

Olomouc - Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace dnes zahájila řízení se Sigmou Olomouc kvůli rasistickému chování několika fanoušků vůči Jeanu-Davidu Beauguelovi z Plzně. Incidentem se bude zabývat na pravidelném čtvrtečním zasedání.
  14:03

Utrápené utkání, byli jsme šťastnějším týmem, připustil po těsné výhře nad Zlínem Masopust

Na Beauguela příznivci domácí Sigmy bučeli při nedělním ligovém utkání, v němž Plzeň zvítězila 1:0. Když francouzský fotbalista tmavé pleti procházel pod kotlem, ozývaly se z tribun zvuky imitující opici. Disciplinárka proto dnes po obdržení zprávy od technického delegáta zahájila se Sigmou řízení.

„Pevně věříme, že se jednalo o ojedinělé projevy individuálních jedinců, což však nijak nesnižuje vážnost situace. Oceňujeme aktivní přístup pořadatele a věříme, že se olomouckému klubu podaří dotyčné osoby identifikovat a adekvátně proti nim zasáhnout,“ uvedla asociace v prohlášení.

Jean-David Beauguel z Plzně v souboji s Václavem Jemelkou.
Jean-David Beauguel z Plzně se raduje z gólu. Vlevo je Joel Kayamba z Plzně.

Beauguel i vedení Plzně chování fanoušků hned po zápase ostře odsoudili a Sigma se omluvila. „Sigma Olomouc důrazně odsuzuje rasistické projevy několika jedinců ze skupiny fanoušků na jižní tribuně vůči Jeanu-Davidu Beauguelovi. Takové chování v žádném případě nepatří na fotbalové stadiony,“ uvedl klub v prohlášení na webu.

„Jménem klubu se omlouváme Jeanu-Davidu Beauguelovi i celému klubu Viktoria Plzeň. Jakmile jsme zaznamenali tyto projevy, pořadatelská služba okamžitě zasáhla a aktéři incidentu byli vyvedeni ze stadionu,“ prohlásil. bezpečnostní manažer Sigmy Milan Zapletal.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!