Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Real doma vydřel vítězství a v Lize mistrů postupuje, slaví i Juventus

Sport

  22:33aktualizováno  23:19
PRAHA - Dlouho se čekalo na gól v madridském čtvrtfinále Ligy mistrů. Šťastnějším týmem je nakonec obhájce titulu Real, o jehož postupu přes Atlético rozhodl v 88. minutě odvetného zápasu útočník Javier Hérnandez. Postup do semifinále slaví také fotbalisté Juventusu, kteří po domácí výhře 1:0 uhráli v Monaku bezbrankovou remízu.

Mexický útočník Javier Hernández je oblíbencem všech dívek a žen především na Britských ostrovech, kde dlouhá léta působí. foto: Reuters

Při pátečním losu v Nyonu budou tedy v jednom koši dva nejslavnější španělské kluby Barcelona a Real Madrid plus německý a italský mistr - Bayern Mnichov a Juventus. Semifinále Ligy mistrů tedy může nabídnout souboj Messi vs. Ronaldo - tradiční El Clásico.

Právě Ronaldo měl ve středu večer velký podíl na postupovém gólu. Portugalská hvězda si na pravé straně narazila míč s Jamesem Rodríguezem, pronikla do vápna a předložila míč Hérnandezovi, jenž uklidil míč do brány přesně od značky pokutového kopu.

Brankář Atlétika Jan Oblak vyráží jeden ze střeleckých pokusů nad břevno.
Javier Hernández lituje zmařené šance.

V tu chvíli hrálo Atlético už dvanáct minut bez vyloučeného záložníka Ardy Turana, který musel jít po dvou žlutých kartách ze hřiště.

Po většinu času však hrály oba týmy opatrně, ačkoli nebezpečnější byl znovu Real, který vyslal osm střel na bránu. Atlético jen dvě. Domácí ovšem často mířili přímo na brankáře Oblaka, hrdinu prvního utkání.

Atlético si tlak jako před týdnem nevytvořilo a naopak v závěru inkasovalo. Real tak svého městského rivala porazil v této sezoně až na osmý pokus, ovšem znovu v Lize mistrů - navázal tím na loňské úspěšné finále proti Atlétiku a vylepšil svou skvělou bilanci: semifinále bude hrát podeváté za posledních deset let.

Fotbalisté Juventusu se radují z postupu do semifinále Ligy mistrů.

Juventus se raduje z prvního postupu mezi nejlepší evropskou čtyřku po dvanácti letech. A to díky penaltě, kterou v prvním zápase v Turíně nařídil český rozhodčí Královec. Odveta nepřinesla žádný gól a ani moc šancí.

Monako bylo po většinu první půle aktivnější než Juventus, ale brankář Buffon nemusel řešit složitější situaci. Největší šanci hostů měl Tévez, který zamířil těsně vedle.

I po změně stran třetí tým francouzské ligy častěji držel míč, ale pevnou obranu italského šampiona prolomit nedokázal. Nejblíže gólu byl Juventus, když Pirlo z přímého kopu trefil spojnici břevna a tyčky.

Odvety čtvrtfinále fotbalové Ligy mistrů

AS Monako - Juventus Turín 0:0 

Rozhodčí: Collum - Chambers (oba Skot.), MacGraith (Ir.). Diváci: 16.889. První zápas: 0:1, postoupil Juventus.

Real Madrid - Atlético Madrid 1:0 (0:0) 

Branka: 88. Hernández. Rozhodčí: Brych - Borsch, Lupp (všichni Něm.). ČK: 76. Arda Turan (Atlético). Diváci: 78.300. První zápas: 0:0, postoupil Real..

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč