Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Real porazil Barcelonu gólem v závěru a vybojoval Španělský pohár

Sport

  23:35
VALENCIE - Fotbalisté Realu Madrid porazili ve finále Španělského poháru úhlavního rivala Barcelonu 2:1 a slaví první triumf v soutěži od roku 2011 a celkově devatenáctý v historii. El Clásico ve Valencii gólově otevřel v první půli Ángel Di María, po změně stran za Katalánce srovnal Marc Bartra. Vítěznou branku vstřelil v 85. minutě po sólové akci Gareth Bale.

Fotbalisté Realu Madrid s trofejí pro vítěze Španělského poháru. foto: Reuters

Real, kterému opět chyběl zraněný kanonýr Ronaldo, byl na stadionu Mestalla od úvodu přímočařejší a už v jedenácté minutě šel do vedení. Rychlý protiútok zakončil Di María přízemní střelou pod rukou brankáře Pinta.

Barcelona víc držela míč, ale její akce většinou končily před šestnáctkou. Krátce před pauzou se po skrumáži dostal k zakončení Messi, jehož střela skončila vedle tyče.

Na začátku druhého poločasu chyběla přesnost i Realu a dvakrát v slibných pozicích minul Bale. Po hodině hry Pinto s problémy vytáhl na tyč Benzemovu ránu.

ČTĚTE TAKÉ

V 68. minutě Barcelona vyrovnala. Na Xaviho roh si naskočil nepokrytý Bartra a hlavou trefil horní růžek Casillasovy branky.

Svěřence Gerarda Martina gól povzbudil, pět minut před koncem však Realu vrátil vedení Bale. Velšský útočník získal na polovině hřiště míč, protáhl se kolem Bartry a povedený únik zakončil přesnou střelou. Prodloužení mohl v samém závěru zařídit Neymar, ale sám před Casillasem napálil jen tyč.

Madrid vrátil Barceloně dvě ligové porážky z této sezony a zopakoval výhru z posledního vzájemného finále poháru z roku 2011. Katalánci prohloubili krizi a poprvé od roku 2003 prohráli tři soutěžní duely za sebou.

Španělský fotbalový pohár - finále ve Valencii

FC Barcelona - Real Madrid 1:2 (0:1) 

Branky: 68. Bartra - 11. Di María, 85. Bale.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!