Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Real Madrid přetlačil Manchester City. Ve finále vyzve městského rivala

Sport

  22:41aktualizováno  23:06
MADRID - Fotbalisté Realu Madrid se stali druhým finalistou Ligy mistrů. Španělský tým v domácí semifinálové odvetě porazil 1:0 Manchester City, na jehož hřišti remizoval 0:0, a o trofej si zahraje proti městskému rivalovi Atlétiku.

Gareth Bale z Realu Madrid slaví branku foto: ČTK

Na stadionu Santiago Bernabéu rozhodl ve 20. minutě vlastním gólem Fernando po ráně Garetha Balea, který po změně stran trefil břevno. Do brankové konstrukci v první půli stříleli i hosté.

Real počtrnácté v historii postoupil do finále. V tom posledním se „Bílý balet“ před dvěma lety utkal právě s Atlétikem a díky výhře 4:1 po prodloužení slavil jubilejní desátý triumf. Letošní vyvrcholení LM je na programu 28. května v Miláně.

Atlético vyřadilo favorizovaný Bayern. I přes porážku míří do finále

Do sestavy Realu se po třech zápasech vrátil uzdravený kanonýr Ronaldo. Naopak pro City přišla komplikace už v desáté minutě, kdy musel ze zdravotních důvodů odstoupit kapitán Kompany a na pozici stopera ho nahradil Mangala.

Ve 20. minutě se domácí se štěstím ujali vedení. Baleův pokus z pravé strany přizvedl bránící Fernando a míč po odrazu od tyče zapadl do sítě. Real měl zápas pod kontrolou a soupeře dlouho k ničemu nepouštěl, až těsně před pauzou se uvolnil Fernandinho a napálil tyč.

V úvodu druhého poločasu se Modrič dostal sám před Harta, který ho však zblízka vychytal. Brankář City si pak bez větších problémů poradil i s Ronaldovou hlavičkou a střelou. Madridskému týmu k pojišťovacímu druhému zásahu v 64. minutě chyběly jenom centimetry, když Bale po rohu hlavičkoval do břevna.

Hosté až v závěru ožili a nervózní Real dostali pod tlak. De Bruyne ale z přímého kopu střílel do boční sítě a gól nedal ani Agüero, jenž tvrdou ranou rovněž těsně minul. „Bílý balet“ tak nejtěsnější postupový výsledek udržel a neinkasoval v desátém z dvanácti utkání tohoto ročníku Ligy mistrů. Madridští tím vyrovnali rekord Arsenalu ze sezony 2005/06.

Odvetné utkání semifinále fotbalové Ligy mistrů:

Real Madrid - Manchester City 1:0 (1:0)

Branka: 20. vlastní Fernando. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Vukan - Jug, Vinčič (všichni Slovin.). ŽK: Lucas Vázquez - De Bruyne, Fernando, Otamendi. Diváci: 78.300. První zápas: 0:0, postoupil Real.

Sestavy: Real: K. Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Modrič (88. Kovačič), Kroos, Isco (66. James Rodríguez) - Jesé (56. Lucas Vázquez), Ronaldo, Bale. Trenér: Zidane.

Manchester City: Hart - Sagna, Kompany (10. Mangala), Otamendi, Clichy - Fernando, Fernandinho - J. Navas (69. Iheanacho), Touré (61. Sterling), De Bruyne - Agüero. Trenér: Pellegrini.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...